• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

2018. április 16.

A mobil fűrészgép segíti az ügyfeleket abban, hogy pénzt takarítsanak meg a rönkök fuvarozása esetében

„Már nincs szükségünk traktorra ahhoz, hogy kivontassuk a rönköket az erdőből, vagy teherautóra ahhoz, hogy a kész faanyagot elszállítsuk az ügyfél telephelyére” - mondják a Geronazzo testvérek, akik mobil fűrészgépet üzemeltetnek Olaszországban.

Valdobbiadene kisvárosa az olasz Alpok lábánál fekszik, és itt lakik Sergio és Bruno Geronazzo, akik testvérek. Egyedülálló üzleti lehetőséget fedeztek fel: mobil fűrészgépet üzemeltetnek, hogy segítsenek azoknak, akiknek faanyagot kell fűrészelniük nem megközelíthető hegyvidéki területeken.

„Rönkök, deszkák és sok fűrészpor közepén születettünk és nevelkedtünk” - mondja büszkén Bruno, emlékeztetve arra, hogy az apja szenvedélyesen szerette a család fűrészüzletét. De Bruno beismeri, hogy ez egy „eltűnőben lévő munka”. A nagy fűrészüzemek gyakran bezárnak. A családi gazdaságok, ácsmesterek és az olyan személyek, akik egykor a helyi fával dolgoztak, most már nem tudják megtenni azt, amit korábban meg tudtak tenni, mert nem férnek hozzá fűrészgépekhez. „És itt született meg az ötletünk” - mondja Bruno. „Az otthoni fűrészelés.”

A Geronazzo testvérek álma megvalósult a Wood-Mizer LT40 megvásárlásával, ami egy dízelmotorral meghajtott hidraulikus mobil fűrészgép. „Egy kiállításon leltünk rá, és azonnal beleszerettünk” - magyarázza Sergio. „A fűrészgépnek köszönhetően közvetlenül oda tudunk menni, ahol a rönkök kivágásra kerülnek, és ott tudunk dolgozni: megérkezünk az LT40-el, néhány perc alatt bemelegítjük a motort, és már dolgozunk is.”

„Így - folytatja Sergio - megszüntetjük a szállítás problémáját, és segítünk az ügyfeleinknek pénzt megtakarítani. Már nincs szükségünk traktorra ahhoz, hogy kivontassuk a rönköket az erdőből, vagy teherautóra ahhoz, hogy a kész faanyagot elszállítsuk az ügyfél telephelyére”.

Az LT40-nek két előnye van, amelyet a Geronazzo testvérek kihasználnak a pontos vágáshoz. Az első az elektronikus Beállítómű, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy pontos méréseket készítsen a fűrészelni kívánt faanyagról, anélkül, hogy kézzel kellene megmérni minden egyes deszkát.

„A Wood-Mizer Beállítóműjével nagyon pontosak tudunk lenni” - mondja Bruno. „Fűrészelünk 7 mm vastag lamellákat is. Így lefűrészelhet deszkákat, a fűrészfej visszaáll, és amikor készen áll a következő vágásra, a gép már be is van állítva. Nagyon egyszerű és nagyon gyors.”

Másodszor, Bruno és Sergio egyedi Wood-Mizer szalagokat használ, amelyek illeszkednek az általuk fűrészelt fához. „A Wood-Mizer saját szalagokat gyárt” - mondja Sergio. „Minden fajta fához kínálnak szalagokat, a puhafáktól kezdve a keményebb, rostban gazdagabb fákig. Ezek a szalagok mindig a legjobb vágásokat hozzák létre, és mindig számíthatunk rájuk.”

Az LT40 sokoldalúsága lehetővé tette a Geronazzo testvérek számára, hogy nyereséges kapcsolatokat építsenek ki más helyi vállalkozásokkal a faipar területén, különösen azokkal, akik a régi otthonokból nyerik vissza az építőanyagokat, és újra életre keltik azokat.

„Egy évvel ezelőtt - emlékszik vissza Sergio - az LT40-nek köszönhetően sikerült visszanyernünk néhány gyönyörű, fából készült gerendát a Val Venosta farmról. Mi gondoskodtunk a helyszínen történő fűrészeslésről, és egy másik cég dolgozta fel a faanyagot. A fát azóta fa padlókhoz, bútorokhoz és egy bájos faházhoz használták fel.”

Szerző: Martina Valentini, OlaszországName:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás