• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

2018. május 22.

Az LT10 fűrészgép növeli a szlovén fűrészüzem nyereségét

A gazdasági válságok általában a nehézségekről híresek, de keveset beszélnek azokról a lehetőségekről, amelyek ezzel egy időben keletkeznek. Ha az üzlet nyitott a változásokra, a gazdasági válság sok esetben az üzlet hosszú távú előnyére válhat.

„A válság előtt a munkánk 85%-át a fémmel foglalkozó cégeknek végeztük” - osztja meg velünk Sasko Taks, a szlovéniai Graplas fűrészüzem tulajdonosa. 2008-ban a megrendelések drasztikusan lecsökkentek és a kilátások nem tűntek valami jónak. Tudta, hogy valamin változtatnia kell ahhoz, hogy az üzletben maradjon.

„A régi fűrészgépünk nem tudott 45 cm-től nagyobb átmérőjű rönköket vágni” - magyarázza Sasko, „Nagyobb kapacitásra volt szükségünk.” Sasko ezért vásárolt egy Wood-Mizer LT10 fűrészgépet, hogy növelje az üzemének a termelékenységét alacsony beruházás mellett.

A Wood-Mizer LT10 fűrészgép egy olyan alapkivitelű gép, amely kiváló minőségű fűrészárut készít a rönkökből, és a többi fűrészgép árának töredékéért elérhető. A fűrészgép 5,5 kW-os villanymotorral és moduláris kerettel rendelkezik, és akár 70 cm átmérőjű rönköket is el tud fűrészelni. A gépkezelő egy kézi hajtókar segítségével állítja be a vágási magasságot, és a vágáshoz egyszerűen előre tolja a fejet.

„Őszintén szólva, a gép ára olyan jó volt, hogy habozás nélkül megvásároltam” - emlékszik Sasko. „Az egyetlen aggodalmam az volt, hogy egy ilyen kicsi, olcsó gép képes-e nagy átmérőjű rönköket fűrészelni”. Néhány nap fűrészelés után az aggodalma tovaszállt. Közzé is tett egy videót a YouTube-on arról, hogy a kis LT10 fűrészgépe sikeresen elfűrészelt egy 1 m átmérőjű rönköt!

Az 5,5 kW-os villanymotor lényegesen kevesebb energiát fogyaszt, mint a régi gépük, de nagyobb rönkök elfűrészelésére képes. Egy másik pénzt megtakarító fejlesztés a fa fűrészeléséhez használt keskeny szalag. A szalag szélessége mindössze 2 mm, így több hasznos faanyag termelhető ki és kevesebb fűrészpor keletkezik. Az LT10 így minden egyes rönkből egy deszkával többet tud kitermelni Sasko részére.

Sasko cége továbbra is sok megrendelést kap fűrészelésre. Fából készült dobozokat gyártanak egy híres szlovén késgyártó számára. Nincs szükség nagy mennyiségű faanyagra, mert a végtermékük értéke magas.

„A nagy mennyiségre való törekvés elavult megközelítés” - mondja a Sasko Taks. „Fontos átgondolni a nyereség megszerzésének módját, és olyan termékek gyártására összpontosítani, amelyekhez kevesebb faanyag szükséges, de nagyobb hozzáadott értéket eredményeznek.”

„Az LT10-es fűrészgépet több éve használjuk, és nem volt komolyabb műszaki problémánk vele” - mondja Sasko. „A Wood-Mizer szlovén képviselője élezi a szalagjainkat, ami kényelmes és gyors. Nagyon elégedett vagyok a berendezéssel. Jó ötlet volt megvásárolni az LT10-es fűrészgépet, és pont a számunkra megfelelő időben jelent meg a piacon.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás