• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

2018. április 4.

Egy érdekes projekt az USA-ból: Klasszikus műhely a Ford Autó Múzeum számára

Az amerikai Ford Autó Klub egy 20. század elejét idéző múzeumot épített faház műhely formájában.

A köztudatban az van, hogy az amerikai Ford T-modellje „tette a világot kerekekre”, amelyet a Ford Motor Company gyártott 1908 és 1927 között. Ez volt az első olyan személyautó a világon, amely a hétköznapi amerikaiak számára elérhetővé vált: a megjelenéskor az eredeti ár körülbelül 850 dollár volt, de ez néhány év alatt 350 dollárra csökkent. Ezt Henry Ford innovatív megközelítése tette lehetővé, mivel bevezette a futószalagon történő gyártást. Összesen több mint 15 millió Ford T autót gyártottak.

2017 nyarán mintegy 5000 látogató érkezett a múzeum és oktatási központ ünnepélyes megnyitójára - sokan közülük felújított Ford T autóval - amely egy régi időket idéző fa műhelyben kapott helyet, ami úgy néz ki, mint egy retró fénykép!

Dan Conder, a Ford T Klub egyik tagja, aki egyben Wood-Mizer fűrészgép tulajdonos is, elmondja nekünk, hogy miként épült a múzeum.

„Amikor úgy döntöttünk, hogy építünk egy műhelyt, ahol minden korosztály megtanulhat vezetni, autót javítani és helyreállítani régi autókat, azt gondoltuk: mi lenne, ha egy régi, fából készült műhelyt építenénk, ami az 1900-as évek elejét idézi, és ezzel eredeti hangulatot tudunk teremteni?”

„Elkezdünk kutatni azzal kapcsolatban, hogy miként nézzen ki a műhely, hogy hiteles élményt nyújtson, és úgy döntöttünk, hogy kőris faanyagot használunk az építéshez” - magyarázza Dan. Felajánlotta, hogy fizetés nélkül fűrészeli el a rönköket az LT40-es fűrészgépével, hogy rendelkezésre álljon faanyag a műhely építéséhez.

A projekt körülbelül egy évet vett igénybe, és tucatnyi önkéntes segített a faanyag megmunkálásában és szállításában, valamint a falak építésében a rendelkezésre álló faanyagból, és elvégeztek minden olyan feladatot, amely szükséges volt ahhoz, hogy megteremtsék egy olyan műhely hangulatát, amely hűen tükrözi a T modell fénykorának hangulatát.

Ma az amerikai klasszikus műhely oktatási központ T modell Ford Klubja valóban úgy néz ki, mintha egy fényképet néznénk az 1900-as évek elejéről. A falakról klasszikus szerszámok lógnak, és a látogatók az egész országból érkeznek, hogy megismerjék a legendás T modell által képviselt örökséget.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás