• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

2018. szeptember 12.

Egy brit mérnök az LT40-et használja a karrierje módosításához

Paul Grainger a Wood-Mizer LT40-es fűrészgép segítségével alakítja át a karrierjét, abbahagyja a faanyag értékesítését az eBay-en, és aktív szerepet vállal egy Brit vidéki hotel felújításának több millió fontot érő munkálataiban.

Paul Grainger vérbeli mérnök. Legyen szó motorkerékpárok restaurálásáról, mezőgazdasági gépek javításáról, vagy fa tetők építéséről, Paul biztosan helytáll mindenben. Odafigyel a részletekre, és rajong az asztalosmunkáért, így nem meglepő, hogy egy jól menő üzletet tudott kialakítani Yorkshire északi részén.

„Mérnöki szakemberként mentem főiskolára, de beleuntam, így elmentem, és elkezdtem a mezőgazdasági mérnöki munkát” - mondta. „A Case gépeken és nemzetközi mezőgazdasági gépeken dolgoztam, majd motorversenyző lettem, de végül az erdészetnél kötöttem ki.”

Paul nem szerette látni, hogy az erdőből érkező faanyag nincs felhasználva, ezért az 1990-es évek közepén az egyik barátja kölcsönadott neki egy Wood-Mizer LT40-es fűrészgépet.

„Elkezdtem gerendákat fűrészelni tölgyfából, és az eBay-en árusítottam őket. A helyi építők és a helyi vállalkozások elkezdtek vásárolni tőlem, és így kezdődött az egész.”

20 évvel később az üzlet gyakorlatilag nem változott, de a nagysága és sokfélesége mindenképpen szembetűnő.

Paul sikerének egyik mérföldköve az első munkája volt Middleton Lodge-ban. A georgiai birtok 200 hektáron fekszik, és az elmúlt hét év során luxus fürdőt, hotelt és esküvői helyszínt alakítottak ki belőle. A tulajdonos, James Allison, megkérte Paul-t, hogy készítsen egy pergolát, amelyet házassági rendezvényekhez lehet használni.

„A pergolával kezdtem, aztán James megkért, hogy csináljak néhány rácsos tartót a főépületbe és néhány elhagyatott istálló blokkot. Az épület egyik szárnyában javításokat és felújításokat végeztünk, majd amikor a másik szárnyba értünk, azt találtuk, hogy a rácsos tartók teljesen tönkre vannak menve. Azt javasoltam, hogy készítsünk kilenc teljesen új rácsos tartót puhafából, mivel ezek eredetileg is ebből készültek.”

„A munkához szükséges fát a birtokhoz legközelebb eső területekről hoztuk, volt olyan, hogy magáról a birtokról” - mondta Paul. „Valószínűleg már 100 éve nőttek ezek a fák, és most egy olyan épületbe kerülnek beépítésre, amely még legalább száz évig állni fog, úgyhogy ez egy nagyon szép történet.”

A kézművesség és a minőség mindenképeen hatalmas szerepet játszott Paul sikerében. Paul felismerte a fűrészgépének a fontosságát abban, hogy pontosan azt tudja nyújtani, amit az ügyfelei akarnak.

„A Wood-Mizer nélkül nem lennék képes minderre” - mondta. „Évekbe telt mire saját tulajdonsú fűrészgépet tudtam szerezni, de nagyon megérte. Az LT40 mindenre képes, amire szükségem van. Hordozható és teljesen hidraulikus. Valószínűleg azonban gyalu/csiszoló gépet is be fogok szerezni, hogy még több munkát tudjak végezni.”

Ben Pike írása alapján, Eve Communications

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás