• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

Erdei ritkítás és tűzifa készítése

2018. június 28.

Erdei ritkítás és tűzifa készítése

Fuchs Simeon és a testvére - svéd gazdálkodók - elmondják nekünk, hogy miként kezelik az erdőiket, mi a lényege a ritkításnak és miként állítanak elő tűzifát nyírfa rönkökből.

Simeon és a testvére felelős a 45 hektáros családi erdő felelősségteljes és megfelelő használatáért. A családi jövedelmük abból ered, hogy fát adnak el papírgyártóknak. Ezenkívül a testvérek tűzifát készítenek, hogy télen melegen tudják tartani az otthonukat.

Ebben a videó sorozatban a testvérek az erdőbe mennek, hogy fákat vágjanak ki további tűzifa-gyártáshoz. Simeon szerint a legjobb tűzifa a helyi nyírfából származik, akinek a vékony rönkjeit könnyen el lehet hasítani hidraulikus hasíval. A nyír tűzifa jól és hosszú ideig ég; ez egy fontos melléktermék a fenntartható erdőgazdálkodásban. A testvérek kivágják a vékony nyírfákat, hogy hely maradjon a fenyők növekedéséhez az erdő alsó szintjétől. Emellett odafigyelnek a biológiai sokféleség növelésére is, beleértve a rovarokat is, amelyek jelenléte az erdőt egészségesebbé teszi.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás