• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

Fűrészgép vásárlása előtt ezt mindenképpen nézze meg

2018. augusztus 22.

Fűrészgép vásárlása előtt ezt mindenképpen nézze meg

Simeon Fuchs bemutatja elejétől végéig, hogy a Wood-Mizer LT40 géppel miként fűrészel el egy rönköt.

Simeon és az apja szakértői a tizenöt éves LT40 hidraulikus fűrészgép működtetésének. „Meg akarjuk mutatni, hogy miként lehet elfűrészelni egy rönköt a szalagfűrésszel az elejétől a végéig” - mondja Simeon. Simeon apja egy rönkkel bemutatja, hogy szerinte mi a legjobb módja a rönk elfűrészelésének.

A hidraulikus beemelő karok segítségével Helmut beemeli a rönköt a fűrészgép munkapadjára. A hidraulikus kar rögzíti a rönköt, és Helmut a hidraulikus rönkfordítóval pozícióba állítja a rönköt. Pontosan leméri, hogy hol szeretné elfűrészelni a rönköt, majd elindítja a szalagot, és elindítja a fűrészelést a vezérlőpultról. Követi a fűrészfejet, ahogyan az a rönköt fűrészeli, tiszta, friss vágást eredményezve.

Simeon leveszi a lefűrészelt darabot, és a többi deszkára teszi, miközben Helmut elkezdi a második vágást. A fűrészpor felhalmozódik a talajon, de szükség esetén egy fűrészporgyűjtő rendszer is csatlakoztatható a géphez. Helmut több másik vágást is ejt a rönkön a hidraulikus elemek felhasználásával, és végül négy oldalas gerenda képződik. Helmut gyorsan és hatékonyan dolgozik, mert nem kell kézzel beemelnie és forgatnia a rönköket.

Körülbelül négy deszkát tud kifűrészelni a rönkből. A deszkák lefűrészelése után Helmut az előzetesen levágott fát veszi kezelésbe, és levágja a végeit a fűrészgépével. Három deszkát helyez egyszerre a fűrészgépre, és leszélezi őket, hogy tiszták és egyformák legyenek.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás