• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

2018. július 29.

Fától asztalig: Egy Wood-Mizer fűrészgép tulajdonos elkészítette az első asztalát

A gyönyörű fehértölgy és dió konyhaasztal több, mint 1500 nyilvános online szavazatot kapott, és ezzel Nathan Elliotot tenne a Wood-Mizer People’s Choice Award ügyfél verseny nyertesévé.

Amikor Nathan Elliott rátette az asztal lapját a lábakra, végül megláthatta a kemény munkájának a gyümölcsét. „Általában továbbadom a faanyagot más asztalosoknak, és nem látom a kezdeti munkám végeredményét” – mondta Nathan. Nathan saját hidraulikus Wood-Mizer fűrészgéppel rendelkezik, ami lehetővé tette számára, hogy kiválassza, kivágja, majd lefűrészelje az első asztalához azt a fát, amelyik legjobban tetszett neki.

Nathan rusztikus asztalának az asztallapja négyzetre fűrészelt fehértölgy, az asztallábai pedig diófából készültek. „Miután lefűrészeltem a faanyagot a kívánt méretre, és megcsináltam az asztal illesztéseinek 90%-át, kéziszerszámokkal fejeztem be a munkát” – mondta Nathan. „Ez volt az első nagy asztalos projektem” – mondta Nathan. „Mindig is szerettem volna asztalokat készíteni a farmra. Ez az asztal magabiztossá tett, és további projektek követték”. Nathan asztala sokaknak megtetszett, és megnyerte a Wood-Mizer 2017-es People’s Choice Award díjat több mint 1500 online szavazattal. Nathan barátai tudták, hogy van egy fűrészgépe, de meglepődtek, amikor meglátták az új kreációját, és izgatottan vették tudomásul, hogy gyönyörű bútorok készítésére is képes. Az asztal nyereségesebbé tette Nathan üzletét, és több asztalos projektet is rendeltek tőle, élen a feleségével.

A rusztikus stílus egyre népszerűbb, sok asztalos évek óta sikeresen műveli, de a „fától asztalig” projekt igazán különleges. „Bárki tud faanyagot venni, de nem sokan mondhatják el, hogy képesek a rönköt úgy felfűrészelni, hogy az egy adott projekthez legyen felhasználva” – mondta Nathan.

Szerző: Samantha Alexander

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás