• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

A Wood-Mizer a LIGNA 2023 kiállításon: “FROM FOREST TO FINAL FORM” - „AZ ERDŐBŐL A KÉSZTERMÉKIG”

2023. május 18.

A Wood-Mizer a LIGNA 2023 kiállításon: “FROM FOREST TO FINAL FORM” - „AZ ERDŐBŐL A KÉSZTERMÉKIG”

A németországi Hannoverben megrendezett LIGNA 2023 kiállításon a Wood-Mizer számos új megoldást és gépet mutatott be, amelyek lehetővé teszik ügyfelei számára, hogy versenyképesebbek legyenek, új kihívásoknak feleljenek meg, különféle faprojekteket hozzanak létre, és pénzt keressenek a rönkök késztermékké alakításával. A cég továbbra is hű marad mottójához: „From Forest to Final Form” - „Az erdőből a késztermékig”.

Pénzkeresés a rönkök faanyaggá történő átalakításával

A LIGNA-nál a Wood-Mizer két ipari fűrészsort rakott össze a rönkfeldolgozáshoz. A sorok fűrészgépekből álltak, amelyeket szinkron működési rendszerben anyagmozgató szállítószalagok kötöttek össze, amelyek fűrészárut, táblákat, nyesedéket és fűrészport válogatnak szét és szállítanak további feldolgozásra. Ez lehetővé teszi az alapanyagok 100%-os felhasználását.

Az első gépsor a Wood-Mizer zászlóshajó fűrészgépén, a WB2000 ipari gépen alapul, amely hidraulikus rönkrakodó asztalt, integrált automatikus deszkaeltávolító szállítószalagot és a LIGNA-n debütált ipari MR200 Dupla tengelyes sorozatvágót tartalmazta. A WB2000-et a LIGNA-n egy új tervezésű kezelőfülkével mutatták be, ahol a kezelő a vezérlőpulton lévő joystick segítségével kényelmesen vezérelheti a gépsor összes funkcióját, a rönk berakodásától az anyag elhelyezéséig a fűrészgépen, a fűrészelésen és a kész deszkák eltávolításán keresztül, a faanyag további feldolgozására.A Wood-Mizer fűrészsorok előnyei:
•    Nincs szükség rönkök előzetes szétválogatásra
•    Akár 92 cm átmérőjű rönköket is el tud fűrészelni
•    Nincs szükség háncsoló berendezésre (a WB2000 beépített kéregtelenítővel rendelkezik, amely megtisztítja a rönköt a kéregtől a szalag belépési pontján, ami meghosszabbítja a szalag élettartamát)
•    Olcsó és egyszerű szalagkarbantartás az 50-75 mm széles szalagokhoz
•    Könnyű kezelhetőség: egy kezelő vezérli a WB2000 összes funkcióját, és további két személy kezeli az MR200 Sorozatvágó gépet
•    Nagy teljesítményű, gazdaságos motorok alacsony energiafogyasztással

A Wood-Mizer második ipari gépsora a rönköt raklapdeszkákká dolgozza fel, és része egy TVS HEAVY DUTY iker függőleges fűrész (ez a Wood-Mizer TVS új verziója, amelyet a LIGNA 2023-on mutattak be), egy rönkrakodó rámpa és válogató berendezés, valamint a HR700 vízszintes, duplafejes szalagos hosszantvágó, és az EG800 szélező a széldeszkák megmunkálásához.

A Wood-Mizer külön standon mutatta be újonnan megalakult részlegét, a Wood-Mizer Systems-t, amely a vállalkozások speciális igényeit kielégítő, egyedi gyártású ipari fűrészsorok tervezésére és gyártására specializálódott.A termelékenység növelése

Az egyik széles körben használt lehetőség a fűrészüzem termelékenységének növelésére, a szélező és/vagy sorozatvágó hozzáadása a művelethez. Ebben az esetben a szalagfűrész szélezetlen deszkákat gyárt, amelyek aztán körfűrészlapokkal felszerelt szélezőn/sorozatvágón mennek keresztül.

A LIGNA-n a Wood-Mizer egy sor szélezőt mutatott be a különböző méretigényekhez: teljesítményben, kapacitásban, maximális táblaméretben és árban eltérő gépeket.

A kompakt EG100 szélező elektromos 7 kW-os vagy benzines 14 LE-s motorral és két 250 mm átmérőjű körfűrésszel kiváló választás egyéni fűrészelőknek, beleértve a hordozható fűrészgépeket üzemeltetőket is. A legnépszerűbb Wood-Mizer EG300 szélező/sorozatvágó 15 kW-os vagy 18,5 kW-os villanymotorral, szabadon álló vezérlőpanellel elektronikus beállítóművel, és 2-5 darab 350 mm átmérőjű körfűrésszel rendelkezik.

A Wood-Mizer standon az ipari gépcsaládok részeként a szélezők és sorozatvágók ipari változatait mutattuk be, köztük egy EG800 szélezőt 30-55 kW-os motorral és négy db 400 mm-es körfűrésszel, valamint egy MR200 Dupla tengelyes sorozatvágót 2x15-től 2x30 kW-ig terjedő motorral és számos körfűrészlappal, tengelyenként akár 12-vel, amelyek akár 200 mm vastag fa fűrészelésére is alkalmasak.Haladunk a nagy rönkök felé

A rönkpiac új lehetőségei új piaci réseket nyitnak meg a fűrészmesterek előtt. A nehezen szállítható és vágható, de könnyen és olcsón megvásárolható hatalmas rönkök rendelkezésre állása késztette a Wood-Mizer-t arra, hogy SZÉLES fűrészfejet kínáljon ügyfeleinek, amely az LT fűrészgépek termékcsaládjával kapható. A LIGNA-ban bemutatott LT15WIDE, LT20WIDE, LT40WIDE és LT70WIDE gépek 90-105 cm átmérőjű rönkök fűrészelésére képesek.

Az egyedi tervezésű LX250 extra széles fűrészgép még több lehetőséget kínál széles deszkák és széldeszkák megmunkálására. Ez a széles fűrészfejű, két sínen mozgó gép akár 140 cm átmérőjű rönkök vágására is képes. Széles anyagok vékonyítására és csiszolására tervezte a Wood-Mizer az MB200 SlabMizer-t, amely lehetővé teszi a fűrészelők számára, hogy akár 142 cm széles táblákat is vákonyítsanak öt keményfém késes vágófejjel és orbitális csiszolófej rögzítéssel.Dolgozzon önállóan, legyen saját maga főnöke

Sok Wood-Mizer mobil fűrészgép tulajdonosa magánvállalkozó, és a helyszínen végez bérfűrészelést. Ezeknek az ügyfeleknek a Wood-Mizer két új mobil fűrészgépet mutatott be, széles fűrészfejjel, amelyek egyesítik a mobilitás és a nagy rönkök feldolgozásának előnyeit.

Az LT15CLASSIC WIDE mobil fűrészgép egy nagyszerű, megfizethető gép szegmentált munkapadokkal, míg az LT20WIDE mobil fűrészgép egy fejlettebb megoldás, mivel a munkapadja felszerelhető a hidraulikus rendszer különböző változataival a rönkkezeléshez, ami fontos szempont nehéz rönkök megmunkálása során. Mindkét gép versenyelőnyt teremt új piacokon, beleértve a városi fafeldolgozás iránti növekvő igényt is.

A Wood-Mizer standon a látogatók összehasonlíthatták a Wood-Mizer fűrészgépek modelljeit működés közben. Ahogy bemutatták az LT gépek teljes gépcsaládját, egyértelművé váltak a gépek kezelhetőségének, sebességének és teljesítményének különbségei. Például az LT15CLASSIC alacsony szegmentált munkapaddal, 7,5 kW-os motorral és 32 mm-es szalaggal rendelkezik, és a rönk berakodása és pozicionálása manuálisan történik. Az LT gépcsalád leggyorsabb és legtermelékenyebb fűrészgépe, az LT70 többfunkciós hidraulikus rendszerrel, 18,5 kW-os főmotorral, nagy, 600 mm átmérőjű szalagkerekekkel és 38 mm-es szalaggal rendelkezik.

Valamennyi Wood-Mizer fűrészgép felszerelhető Beállítóművel, ami egy elektronikus eszköz a kívánt táblavastagság programozására, amely automatikusan beállítja a fűrészfejet a megfelelő magasságba. Az LT70 fűrészgép alapfelszereltsége a Beállítómű.ÚJ! Fűrészelés zöld energiával


A 2023-as LIGNA kiállításon a Wood-Mizer bemutatta az iparág első fűrészgépének prototípusát, amely elektromos akkumulátorral működik. Az LT15WIDE számára elérhető új áramforrás-opció lehetővé teszi a fűrészmesterek számára, amelyeket az elektromos járművek állomásain lehet újratölteni. A Wood-Mizer elektromos akkumulátoros fűrészgép bevezetése újabb lépés a zöld energia irányába bolygónkon.Élje ki a kreativitását

A hobbi famunkások számára a Wood-Mizer bemutatta a legkisebb és legolcsóbb fűrésztelepet, az LX50-et, amely minőséget és pontosságot biztosít a kisüzemi fűrészmesterek számára.

Ezenkívül a Wood-Mizer kompakt famegmunkáló gépeinek teljes választékát egy külön Wood-Mizer standon mutatták be, beleértve a két újdonságot, az MP280 négyoldalas gyalu/csiszolót és az MS750 panelfűrészt. A Wood-Mizer CNC5003 automata anyagfeldolgozó gép is először mutatkozott be a LIGNA 2023 kiállításon.

A Wood-Mizer nemcsak berendezéseket gyárt, hanem a vágószerszámok jelentős gyártója és szállítója is. Szalagfűrészlapok, körfűrészek, keretfűrészek, gyalukések és marók teljes választékát a LIGNA is bemutatta a Wood-Mizer TOOLS divízió részeként, a Wood-Mizer fűrészlap-karbantartó berendezésekkel együtt.

A Wood-Mizer-t több mint 40 éve alapította két ötletes mérnök, akik egy kreatív kihívásra vállalkoztak, hogy megépítsék a világ első mobil fűrészgépét. Ez a döntés teljesen megváltoztatta és meghatározta a fűrészipar fejlődését az elkövetkező években, új lehetőségeket hozva a fűrészmesterek számára - mobilitást, hatékonyságot, alacsony energiafogyasztást, valamint értékes faanyag megtakarítást kínálva a vékony vágási technológiának köszönhetően. A LIGNA 2023 rendezvényen láthattuk, hogy születése után több mint 40 évvel a tehetséges tervezőmérnökök által vezetett Wood-Mizer továbbra is újításokat hoz a világba. Ezek az innovációk jobbá teszik az életünket, nemcsak a Wood-Mizer gépek felhasználóinak és tulajdonosainak, hanem közösségeiknek is, lehetővé téve számukra, hogy valóra váltsák álmaikat, új faprojekteket hozzanak létre, és “From Forest to Final Form” – „Az erdőből a késztermékig” fejlesszék vállalkozásukat.

***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás