• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

A Wood-Mizer bemutatta legjobb famegmunkáló gépeit és megoldásait a LIGNA 2023 kiállításon

2023. május 24.

A Wood-Mizer bemutatta legjobb famegmunkáló gépeit és megoldásait a LIGNA 2023 kiállításon

Európa legnagyobb faipari szakkiállításán, a LIGNA-n a Wood-Mizer bemutatta a fafeldolgozásra szánt termékeinek teljes kínálatát, beleértve a famegmunkáló gépek és késztermékek készítéséhez szükséges berendezések teljes sorozatát. A prémium fűrészgépek gyártásában szerzett 40 éves tapasztalatával a Wood-Mizer tovább fejleszti a Woodworking sorozatot, hogy érvényesítse mottóját: Az erdőből a késztermékig. A legkeresettebb modellek között a Wood-Mizer bemutatta legújabb fafeldolgozó gépeit és megoldásait – az MP280 gyalugépet és az MS750 panelfűrészt.
Bo Martensson, a MOReTENs alapítója által feltalált famegmunkáló gépek és berendezések széles körű elismerést és népszerűséget nyertek a profik és amatőrök körében, akik sokoldalúságot, pontosságot és tartósságot keresnek megfizethető áron. A Wood-Mizer 2017 óta a famegmunkáló gépek kompakt és könnyű palettájának fejlesztője, géptervezési és -gyártási ismeretek szolgáltatója, valamint tapasztalt márkakereskedők és forgalmazók hálózatán keresztül szállított famegmunkáló gépek gyártója a világ szinte minden sarkában.

A famegmunkáló gépeket úgy tervezték, hogy gyorsan és hatékonyan készítsenek kész fatermékeket, mint például padlódeszkák, panelek és burkolatok, ajtó- és ablakkeretek, lécek és még sok más. Tökéletes eszközt jelentenek minden famegmunkáló számára, a kezdő tanulóktól kezdve a hatékonyabb gyártási módokat kereső nagyvállalatokig.   


'

A LIGNA-n bemutatott famegmunkáló gépek kínálatában volt a 4 oldalas MP360 és MP280 (új termék) gyalu/csiszoló, a 2 oldalas MP200 gyalu/csiszoló, az MP220 gyalu/csiszoló/hasító, az MP160 vékonyító, az MP180 gyalugép, valamint az MS750 panelfűrész (új termék). Az említett famegmunkáló egységek mellett a Wood-Mizer egy új MES Porgyűjtő rendszer sorozatot mutatott be a fűrészpor és forgács hatékony eltávolítására a műhelyben. Az ajánlat tartalmazza a Wood-Mizer TOOLS katalógusából származó összes szükséges szerszámot és tartozékot, mint például egyenes-, profilozó- és spirálformázó késeket, a függőleges és vízszintes vágófejeket, körfűrészlapokat, fúrószárakat, stb.      

Minden Wood-Mizer famegmunkáló gépnek van néhány közös jellemzője:

•    a 4-oldalas gyaluk/csiszolók felső, alsó, jobb és bal oldali vágófejjel rendelkeznek, lehetővé téve a deszka minden oldalról történő megmunkálását a faanyag egyetlen áttolásával a gépen. Minden vágófejet külön motor hajt meg a hatékonyság növelése és az energiafogyasztás csökkentése érdekében. A profilkések könnyen és gyorsan cserélhetők a vágófejeken. A Wood-Mizer TOOLS katalógusában számos különböző formájú és profilú kés található.

•    Az öntöttvas munkaasztalok stabil alapot biztosítanak a precíz fafeldolgozáshoz, miközben ellenállnak a vibrációnak. A kiváló minőségű öntöttvas nagyobb tartósságot, megbízhatóságot és kopásállóságot garantál. Mind a be-, mind a kihordó asztalok kiváló minőségű acélból készülnek, hogy biztosítsák az anyag kényelmes adagolását.

•    A gyalu/csiszoló kezelése ergonomikus, könnyen elérhető kezelőpanellel, amely külön kapcsolókkal rendelkezik az egyes vágófejek bekapcsolásához. A vágási paraméterek (szélesség, magasság) kényelmesen beállíthatók az egyszerű, megbízható megoldásokkal (fogantyúk, karok).    

•    A kompakt és könnyű kialakítás a görgős kerekekkel lehetővé teszi a könnyű mozgást a műhelyben. Ezenkívül minden famegmunkáló gép rendelkezik porelszívó nyílásokkal a hatékony fűrészpor és faforgács eltávolítás érdekében.  

•    A Wood-Mizer Woodworking teljes terméksorát az Európai Unióban gyártják, neves beszállítóktól származó alapanyagok felhasználásával és az elérhető legjobb gyártási technológiával. A Wood-Mizer 2 év garanciát és prémium értékesítés utáni ügyfélszolgálati támogatást biztosít minden famegmunkáló géphez.

A LIGNA Szakkiállításon a Wood-Mizer bemutatott néhány új famegmunkáló egységet – az MP280 gyalu/csiszolót és az MS750 panelfűrészt.

A famegmunkálók folyamatosan növekvő elvárásainak eleget téve a Wood-Mizer a bevált MP260-as gépre alapozva kifejlesztette a gyalugépek második generációját, amely világszerte népszerűvé vált. Utódja, az MP280-as gyalu/csiszoló egy jól használható és sokoldalú famegmunkáló gép, amely a zászlóshajó MP360 gyalu/csiszoló néhány műszaki megoldását is tartalmazza.  

Az MS750 robusztus öntöttvas vágóegységgel, pontozó fűrészlappal, és precíz, alumínium elcsúsztatható asztallal rendelkezik. A gépet az olyan asztalos műhelyek és bútorgyártók számára fejlesztettük ki, akik folyamatosan keresik a különböző faanyagok pontos méretezésének és vágásának hatékonyabb módjait. A LIGNA-nál az MS750 panelfűrész deszkákat, falemezeket és tömörfa anyagokat dolgozott fel.   

A LIGNA 2023 rendezvényen a Wood-Mizer megmutatta elkötelezettségét az iránt, hogy segítse ügyfeleit fafeldolgozási projektjeik, vállalkozásaik és kreatív terveik megvalósításában. A kompakt, többfunkciós és megfizethető famegmunkáló gépek fejlesztése és gyártása által lehetőség van kiváló minőségű késztermékeket készíteni fából, ami tovább erősíti a Wood-Mizer szlogen jelentését - Az erdőből a késztermékig.


***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás