• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

A Wood-Mizer BMST50 szalagélező és beállító kombinált egység

2023. március 8.

A Wood-Mizer BMST50 szalagélező és beállító kombinált egység

A gép két szalag-karbantartási műveletet egyesít, amivel a Wood-Mizer intelligens megoldást kínál azoknak a fűrészmestereknek, akik önmaguk szeretnének gondoskodni a szalagjaik karbantartásáról. A BMST50 egy kombinált eszköz, amely hatékonyan és olcsón élezi és állítja be a szalagokat. Ezenkívül helytakarékos a műhelyben, mivel csak egy asztalra vagy padra van szükség a munkához.

A BMST50 szalagélező és beállító egy kettő az egyben gép, amelyet mindkét szalag-karbantartási művelet elvégzésére terveztek; ezért gyakran hívják Sharp'n'Set eszköznek. Tökéletes megoldás a kis mennyiséget termelő fűrészmesterek számára, mert önállóan és olcsón tudják karbantartani a szalagjaikat. Nem kell két külön gépet vásárolniuk – egyet az élezéshez és egy másikat a beállításhoz – ami különösen fontos, ha a műhelyben nincs túl sok hely.  A Wood-Mizer BMST50 szalagélező és beállító egy kézi működtetésű és egyszerűen használható eszköz, amely csökkenti a szalagok munkára való előkészítésének költségeit. A felhasználó két karral működteti a gépet – az egyik a szalag előre mozgatására, a másik pedig a fogak köszörülésére vagy beállítására használatos. Az élezés és a beállítás közötti váltás gyors és egyszerű. A BMST50 kompatibilis a legtöbb Wood-Mizer 32 mm széles szalagjával.

A BMST50 szalagtartó konzolokkal van felszerelve, amelyek rögzítik a szalagot az élezés során, és a gépkezelő beállíthatja a szalagra kifejtett nyomást, valamint az élező kerék távolságát a szalagtól. Ezen kívül vannak könnyen beállítható gombok a fogak finom beállításához, van a gépen egy állítható pozicionáló gomb a különböző szalagszélességekhez, valamint állítható pontokkal is fel van szerelve a beállításhoz. A BMST50 élezőt és beállítót fogbeállító műszerrel szállítjuk a következetes és pontos beállítás ellenőrzéséhez.

A Sharp'n'Set készülék felszereléséhez stabil és sík felületre van szükség, például asztalra, állványra vagy munkapadra. Kompakt, 50 cm x 50 cm-es méretének köszönhetően szinte minden műhelysarokban elhelyezhető. A kombinált gép egy 12 V-os egyenáramú villanymotorral van meghajtva, amely 230 V-os AC tápra is bővíthető.A készülék CBN kereket használ, amelyet a gyors és hatékony szalagélezésre fejlesztettek ki. A CBN korongok felülete egy szuper koptató anyag a hatékony köszörüléshez, amely megakadályozza, hogy a korongok túl gyorsan elkopjanak, vagy túlmelegedjenek. A BMST50 élező és beállító eszköz alap esetben 127 mm széles CBN koronggal van felszerelve, amely csiszolóolajat igényel a megfelelő munkához. Annak érdekében, hogy a szalagélezés a lehető leghatékonyabb legyen, a CBN csiszolókorongok számos alapértelmezett profilban kaphatók. A felhasználónak gondosan össze kell hangolnia a CBN profilt a szalag fogprofiljával.
 
A szalag legjobb teljesítménye érdekében a fogakat megfelelően meg kell élezni és be kell állítani. Minden következő élezésnél a fogbeállítás csökken, és után állítást igényel. A fogak beállításakor a „bal-jobb-egyenes” minta követése elengedhetetlen - a bal és jobb fogak az anyag vágására szolgálnak, az egyenes fogak pedig a fűrészport távolítják el a vágatból. Általános gyakorlat, hogy keményfára keskenyebb, puhafára szélesebb fogakat használunk.   
A BMST50 élező és beállító 1 év garanciával és teljes körű műszaki támogatással áll rendelkezésre ezen időszak alatt és után. A készülék a kicsomagolás után azonnal üzemkész.

A szalagkarbantartó berendezésekkel kapcsolatos további információkért látogasson el a Wood-Mizer hivatalos weboldalára, vagy lépjen kapcsolatba a Wood-Mizer helyi képviselőjével.

***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás