• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

A Wood-Mizer MP360 csiszoló/gyalu nagyobb hasznot termel a Highlands fűrészüzemnek

2020. január 29.

A Wood-Mizer MP360 csiszoló/gyalu nagyobb hasznot termel a Highlands fűrészüzemnek

A Highlands fűrészüzem a Harding közelében található sok termékeny völgy egyikében található - ez egy olyan hely, amely otthont ad a rengeteg faanyagot termelő erdőknek Dél-Afrikában, Weza és Singisi területén.

A harmadik generációs fa és szarvasmarha farm a Hogg család tulajdonában van. A jelenlegi tulajdonos, Geoff Hogg 740 hektárral kibővítette apja eredeti ültetvényét, amelyet most fafeldolgozásra használnak.

A farmon fenyő és eukaliptusz ültetvények találhatók, amelyekből rönköket hasznosítanak bútorokhoz és szerkezeti minőségű faanyagokhoz, valamint krómozott réz-arzenáttal (CCA) kezelt oszlopokat állítanak elő mezőgazdasági használatra és rostokat papírgyártáshoz.

A fűrésztelep vezetője, Gerhard Pretorius ezt mondta: „A Wood-Mizer technológia képezi a gerincét a fűrészüzem termelésének és a gépekkel jelentős növekedést értünk el.”

2016-ban és 2017-ben két Wood-Mizer fűrészgép sort üzemeltek be sikeresen.

Az 1. sor egy Wood-Mizer LT70 Remote gépet működtet kihordó és átvivő asztallal, amely egy Wood-Mizer EG300 szélezőhöz csatlakozik, így nagy pontossággal állíthatók elő a hat méteres szerkezeti faanyagok, akár 950 mm átmérőjű rönkökből is.
A 2. sor része egy Wood-Mizer (TVS) dupla függőleges gép, valamint egy HR700 többfejes hosszantvágó fűrész. A gépek 150–250 mm átmérőjű és akár 4,8 m hosszú, fenyő rönköket dolgoznak fel bútorminőségű fűrészárukká.Progresszív és rekeszes szárítókat használnak a szárításra, a Wood-Mizer szalagkarbantartó berendezések pedig lehetővé teszik a Highlands fűrésztelep számára, hogy saját maga tartsa karban a szalagjait a szükséges szabványoknak megfelelően.

A Wood-Mizer MP360 gyalu/csiszoló 2018-as bevezetése lehetővé tette a fűrészüzem számára, hogy zökkenőmentesen átalakítsa késztermékekké a faanyagot, mindezt a profit növelése mellett.

Gerhard Pretorius elmondta: „Olyan piacon tevékenykedünk, amelyben a gyalu/csiszoló gép segítségével nagyobb nyereséggel tudjuk előállítani a gyalult és csiszolt termékeket.

Soha nem gondoltuk volna, hogy megengedhetünk magunknak egy gyalu/csiszolót, amíg meg nem ismertük a Wood-Mizer MP360-as gépet.

A gép ára, valamint az általa kínált négyoldalú gyalulási és csiszolási kapacitás jóval túlszárnyalja a piacon jelenleg elérhető összes lehetőséget.

Most már egy lépésben alakíthatjuk át a lefűrészelt faanyagot nagy értékű gyalult és profilozott termékekké. Ennek köszönhetően 200% -kal javítottuk az árainkat köbméterenként.”

Az MP360 robusztus kialakítása lehetővé teszi a vastag faanyag megmunkálását négy oldalról, 160 mm-es maximális csiszolási/gyalulási magasságot téve lehetővé, a vágási szélesség pedig 360 mm. Az egy oldalon történő feldolgozással még vastagabb fákat is fel lehet dolgozni akár 230 mm-es magasságig és 510 mm-es szélességig.

Az egység négy vágófejének a motorjai 3-5,5 kW teljesítményt nyújtanak, a behordási sebesség pedig 3-15 m/perc.Gerhard ezt mondta: „A Wood-Mizer szakértelme és az ügyfélszolgálat iránti elkötelezettsége még kifizetődőbbé teszi a befektetéseinket."

Írta: Etienne Nagel

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás