• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

2018. február 14.

„Az LX450 a legvadabb képzeleteimet is felülmúlta”

Egy Dél-Afrikai raklapgyártó megosztja tapasztalatait a Wood-Mizer új, duplasínes LX450 fűrészgépéről.

A Mitrek fűrészüzem White River városában, Dél-Afrikában található. A cég elsősorban raklapokhoz állít elő faanyagot a raklapgyártók számára. Peet Groenewald a fűrészüzem tulajdonosa 1997-ben kezdte meg fűrészmesteri karrierjét egy Wood-Mizer LT20-al. Később Peet vett két másik Wood-Mizer LT40-et, egy hosszantvágót és egy szélezőt, megnövelve az üzem termelékenységét. 2017-ben úgy döntött, hogy az egyik LT40-es gépet lecseréli a nem régen kiadott Wood-Mizer LX450 duplasínes fűrészgépre.

A fa fűrészelésének folyamata
A Mitrek fűrészüzem 150 és 800 mm közötti átmérőjű Eucalyptus Grandis rönköket dolgoz fel. Ez a keményfa Dél-Afrikában széles körben elterjedt, cellulózt nyernek ki belőle és fűrészelésre használják. A fa átlagos sűrűsége 640 kg/m3 és nehezen fűrészelhető a sok vetemedés és belső feszültség miatt.

Peet eléggé magabiztosan dolgozik a Wood-Mizer gépekkel, és úgy döntött, hogy egy új LX450-et épít be a munkafolyamatba, hogy növelje a termelési kapacitást.

„Nagyon jól ismerem a Wood-Mizer céget, a szolgáltatásaikat és a gépeiket, és a velük lévő korábbi tapasztalataim alapján elképzeltem, hogy mit is tudna tenni értünk az LX450. „Az az igazság, hogy az LX450 a legvadabb képzeleteimet is felülmúlta. Ez a legjobb dolog, amit valaha is a Wood-Mizer-től kaptam” - osztja meg velünk Peet. „Mindent újra át kell gondolnom a munkánkkal kapcsolatban. Az extra kapacitás, amit az LX450-es géppel értünk el arra kényszerített, hogy teljesen megváltoztassam az üzemmel kapcsolatos hosszú távú terveimet”.

„A havi forgalmam 25%-kal nőtt. A havonta lefűrészelt faanyag mennyisége 30%-kal nőtt”.

A Wood-Mizer jelenleg az első és egyetlen fűrészgép gyártó, amely egyaránt kínál egy sínes és duplasínes kialakítást is.

„Ez egy fantasztikus gép. Nem tudom, hogyan csinálja, amit csinál, de megcsinálja” - zárja le Peet Groenewald.

Az LX450 két sínes fűrészgép műszaki adatait ezen az oldalon találja.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás