• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

Bemutatjuk a Wood-Mizer négyoldalas MP280 gyalu/csiszoló gépet

2023. május 8.

Bemutatjuk a Wood-Mizer négyoldalas MP280 gyalu/csiszoló gépet

A famegmunkálók folyamatosan növekvő elvárásainak eleget téve a Wood-Mizer a bevált MP260-as gépre alapozva kifejlesztette a gyalugépek második generációját, amely világszerte népszerűvé vált. Utódja, az MP280-as gyalu/csiszoló egy jól használható és sokoldalú famegmunkáló gép, amely a nagyobb MP360 gyalu/csiszoló néhány műszaki megoldását is tartalmazza.  

A Wood-Mizer kibővítette a famegmunkáló gépeit az új MP280 gyalu/csiszoló kiadásával. Az MP280 egy kompakt gép, amely egyesíti a híres és jól bevált MP360 és MP260 gyaluk legjobb tulajdonságait. „A legújabb gép dizájnja az MP260-as gépen alapul, és tartalmazza a zászlóshajó, az MP360-as gyalu/csiszolóból ismert legjobb műszaki megoldásokat. Ennek eredményeként mérnökeink egy precíz, könnyen használható és megfizethető gépet hoztak létre minden olyan faipari dolgozó számára, aki a kész fatermékek hatékony előállításával foglalkozik” – mutat rá Radosław Adamkiewicz, a Wood-Mizer termékmenedzsere.   Az MP280 gyalu/csiszoló tökéletes megoldást jelent azoknak a közepes és nagy fafeldolgozó cégeknek, akik prémium fatermékeket szeretnének szállítani a vevőiknek, mint például padlódeszkák, burkolatok, panelek, ajtó- és ablakkeretek, díszítőelemek stb.  

Az MP280 intuitív vezérlőpanellel van felszerelve, amelynek kapcsolói külön kapcsolják az összes motort és a behordó mechanizmust, ami alacsonyabb energiafogyasztást és zajkibocsátást tesz lehetővé. A 13,78 kW-os villanymotorok 6000-es fordulatszámmal hajtják meg a vágófejeket, biztosítva a deszka felületének lehető legjobb kidolgozását.   

Az MP280 két vízszintes vágófejjel rendelkezik – a felső tengely 410 mm hosszú és 88 mm átmérőjű, míg az alsó 300 mm x 72 mm, a két oldalsó vágófej pedig (egy fix helyzetben van, egy mozgatható) maximum 100 mm-es anyagot tud csiszolni. A géppel megnövelt hatékonyság érhető el a 4 oldalas vágásnak köszönhetően, egyetlen menetben.

Minden vágófejet két egyenes HSS késsel szállítunk; de felszerelhetők egyedi vásárlói igényeknek megfelelő formázókésekkel is. A tömör öntöttvas munkaasztal garantálja a nagyobb stabilitást és a munka pontosságát, valamint a szerkezet élettartamát.

A behordó mechanizmus a nagyobb MP360 egységből lett beépítve, és 3-15 m/perc sebességű. Az anyag betáplálása a gépbe az 1,2 m-es munkapadon történik, a bemenetre szerelt acél védőfüggönyökkel, amelyek megakadályozzák az anyag visszadobódását.

Négy fűrészpor elszívó nyílás – egy 125 mm átmérőjű és három 100 mm átmérőjű, – valamint további kefék találhatók a gép belsejében, hogy a lehető leghatékonyabban eltávolítsák a hulladék anyagot a vágófejek körül. Az MP280 gyalu/csiszoló kompatibilis a Wood-Mizer MES porelszívó rendszerekkel, amelyeket úgy terveztünk, hogy tisztán és rendben tartsák a munkahelyet.  

A Wood-Mizer MP280 maximális vágási szélessége

4 oldal kapacitása    250 mm
2 oldal kapacitása    300mm
1 oldal kapacitása    410mm

A gépet 2 év garanciával, és a Wood-Mizer képzett és tapasztalt szakemberei által nyújtott szerviz és műszaki támogatással szállítjuk.   
***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás