• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

Bemutatjuk a Wood-Mizer rendszereket ipari felhasználáshoz a LIGNA Show 2023-on

2023. május 19.

Bemutatjuk a Wood-Mizer rendszereket ipari felhasználáshoz a LIGNA Show 2023-on

A Wood-Mizer Systems fűrészgép sorok modern és átfogó technológiai megoldást jelentenek a hatékonyság növelésére és a termelési folyamatok automatizálására vágyó vállalkozások számára. Az összes gépsor rugalmasan konfigurálható az ügyfelek igényeinek megfelelően, miközben a világszínvonalú műszaki szolgáltatás és ügyfél-támogatás biztosítja a problémamentes használatot és karbantartást. A Wood-Mizer ipari standjait sok vállalkozó kereste fel a LIGNA Show során 2023. május 15. és 19. között, ami azt bizonyítja, hogy a Wood-Mizer Systems világszerte elismertebbé vált.

A LIGNA Show során a Wood-Mizer bemutatta a legjobb és legfejlettebb Wood-Mizer Systems gépcsaládjait, köztük a WB2000 ipari fűrészgépet, amelyet nagy mennyiségű fa feldolgozására tervezetek, a másikat pedig a rönkök raklaplécekké történő feldolgozására fejlesztették ki, amelynek alapját a TVS-HD dupla függőleges fűrészgép adja. Ezenkívül a Wood-Mizer bemutatta legfejlettebb, nagy teherbírású megoldását a fűrészipar számára – az EA3000 Optimizáló szélezőt.

A Wood-Mizer Ipari fűreszelési megoldások megfizethető árának és a versenytársak által kínált hasonló megoldásokhoz képest alacsony karbantartási költségének köszönhetően ragadja meg az iparág figyelmét. A Wood-Mizer testre szabott gépcsaládjai minden rönkből maximális hozamot tesznek lehetővé, miközben a lehető legkevesebb hulladékot termelik. Az egyedi vevői igényekre szabott tervezéssel a fűrészipari vállalatok csökkenthetik a munkaerőt, és egyszerre használhatnak automatizálást és intelligens megoldásokat termelékenységük növelésére.

A 2015-ös bevezetése óta a világ sok részén számos fűrészipari vállalat kezdte el a Wood-Mizer WB2000 ipari fűrészgépeket használni, amelyek kétszeresévé-háromszorosára növelik a fűrészipari termelékenységet. A Wood-Mizer WB2000 ipari fűrész egy olyan gép, amely egyesíti a keskeny és széles szalagfűrészlap-technológia előnyeit – hatékony fűrészfej a nagy teljesítményű vágáshoz, 50, 75, vagy 100 mm széles Stellite szalagokkal, masszív munkapad hidraulikával a rönkkezeléshez, és rengeteg funkcióval a könnyű kezeléshez.

A LIGNA ideje alatt a WB2000 ipari fűrészgép új kezelőfülkéje lett bemutatva a kezelő biztonságának és kényelmének növelése érdekében. A szigetelt, tágas kabin kényelmes munkakörnyezetet és tiszta rálátást biztosít a vágáshoz. A fűrészgép kabinból történő egyszerű kezelését segíti elő a folyamatot figyelő akár 4 videokamera és a 12 hüvelykes érintőképernyő, valamint a két joystick a funkciók aktiválásához és a fűrészelési paraméterek vezérléséhez.

A 6 tonnás kapacitású munkapad modern és nagy teherbírású kialakítása két robusztus C alakú acélgerendára (400 x 110 mm) épül. A munkapad a legfejlettebb hidraulikus rönkkezelési funkciókkal rendelkezik, beleértve a rönkrögzítőket, a láncos fordítókat, az elektromos görgőket, az oldaltámaszokat és a leszorító bilincseket. A rönkkezelő gépegységek moduláris kialakításúak, és testre szabhatók az egyedi üzleti követelményeknek megfelelően.

A WB2000 ipari fűrészgép hatékony, önálló gépként, vagy egy ipari fűrészsor részeként használható, nagy teljesítményű és automatizált nagy mennyiségű faanyag előállításához. A széles hidraulikus konfigurációk és a gépi munkaasztal hosszabbítások univerzális géppé teszik, különféle átmérőjű, hosszúságú és sűrűségű rönkök feldolgozására.  

A WB2000 ipari fűrészgép a munkapaddal, válogatóasztallal és az MR200 dupla tengelyes sorozatvágóval egy rendkívül hatékony fűrészsor, amelyet nagy fűrészipari vállalkozások számára terveztek. A munkapad a gyors és biztonságos rönkrakodáshoz 3,6 m és 6 m között konfigurálható 2-3 szállítólánccal (Heavy-Duty változatban is kapható). A fűrészgép mögött egy moduláris válogatóasztal található az anyag automatikus átvételéhez és további feldolgozásra való továbbításához. Az egyes modulok (mindegyik 3 m hosszú) egymásba illeszthetők, és megsokszorozhatók válogató egységek kialakításához. A fűrészsort több géppel és berendezéssel is lehet bővíteni, pl. a bal és a jobb oldalon csúszdák vagy gyűjtő egységek, deszkaélezők, és sorozatvágók helyezhetők el. Egy anyaggyűjtő szállítószalag is beépíthető, amely a deszkákat a sorozatvágóhoz továbbítja, a faaprítékot pedig az aprítóhoz szállítja.   

Az MR200 Dupla tengelyes sorozatvágó tökéletes ipari gép a fűrészüzem termelékenységének növelésére, valamint a fűrészeléshez szükséges idő és munka csökkentésére. Megbízhatóságát, pontosságát és sokoldalúságát tekintve jövedelmező befektetés nagy gyártóüzemekbe. Kompakt és funkcionális kialakítása magában foglalja a központi vezérlőpanelt, a változtatható behordási sebességet (1,5-15 m/perc), a lézert és a behordást segítő görgőt, a nagy teherbírású moduláris be- és kihordó asztalokat, a 3 hajtott nyomógörgőt és egy opcionálisan beépített aprítót. Az MR200 minden tengelyen felszerelhető akár12 körfűrészlappal, ami jelentősen felgyorsítja a fűrészelési műveletet. Akár 540 mm széles és 200 mm vastag faanyagot is képes fűrészelni.
A LIGNA kiállításon a Wood-Mizer bemutatta a TVS-HD dupla függőleges fűrészt ferde rönk asztallal, anyagválogató berendezéssel és két ipari optimalizáló géppel – a HR500 vízszintes hosszantvágó fűrésszel és az EG800 deszkaszélezővel. A gépcsaládot nagyobb fahozamot, kevesebb műszaki karbantartást, kisebb energiafogyasztást és kisebb munkaerő-ráfordítást kereső raklapgyártók igényeire reagálva fejlesztették ki.

A TVS-HD dupla függőleges fűrész egy költséghatékony, sokoldalú, nagy teljesítményű ipari fűrészipari megoldás, amely a megbízhatóság és a tartósság jegyében készült. Kiváló műszaki támogatás jár a géphez a garanciális időszak alatt és után. A TVS-HD egy menetben, hatékonyan képes eltávolítani egy legfeljebb 450 mm átmérőjű és 5,2 m hosszú rönk mindkét függőleges oldalát. A két (egyenként 18,5 kW-os) villanymotorral meghajtott dupla vágófejjel a vágási művelet egyetlen menetben történik. A központi hidraulika rendszer egyszerre feszíti meg mindkét szalagot (50 mm vagy 32-38 mm széles, 4670 mm hosszú). Az ergonomikus kezelőpanellel ellátott, megemelt állványról a kezelő kiválaszthatja a kívánt vágási méretet, mivel a gép automatikusan ehhez a mérethez igazodik anélkül, hogy fűrészelés előtt szét kellene válogatni a rönköket.
A gép úgy van beállítva, hogy a lejtős rakodófelület továbbítja a rönköket az automata rönkfordítóhoz. A rönkfordító a behordási oldalon pneumatikus, kalapácsos görgőkkel fordítja el és helyezi el a rönköt a mozgásban lévő láncos behordón. Ezután a rönköt nyomógörgők rendszere vezeti, amely maximális stabilitást biztosít vágás közben. A vágás után a széldeszka eltávolító rendszer oldaltárcsái helyezik el a széldeszkákat a szalagok alá.

A raklapgyártás hatékonyságának növelése megköveteli bizonyos fűrészelési műveletek optimalizálását, mint például a szélezést. Ezért a TVS-HD a HR700 többfejű vízszintes hosszantvágó fűrésszel és az EG800 ipari szélezővel ellátott fűrészipari rendszerekben működik a legjobban.  

A HR700 többfejű vízszintes hosszantvágó fűrész olyan fűrészipari vállalatok számára készült, amelyek gyorsan növekednek és terjeszkednek. Moduláris felépítése lehetővé teszi akár hat fej számára, hogy a nagy rönköket hat deszkává és egy széldeszkává alakítsák egyetlen áttolásban. A HR700 alapkonfigurációban kétfejes talppal kapható, és bármikor bővíthető további modulokkal. Egy fűrészfej 32-38 mm széles és 4670 mm hosszú szalagokat használ, és egy 11, 15 vagy 18,5 kW-os villanymotor hajtja meg, ami 400 mm x 400 mm-es bevágási kapacitást tesz lehetővé. A HR700 egy duplasínes acél szállítószalaggal is rendelkezik, amely a teljes szélességet támogatja, motoros tüskés görgőkkel van meghajtva, amelyek extra feszültséget adnak a mozgó áruknak, központilag feszítik meg és kenik a szalagokat minden 2 fejes modul esetében, valamint opcionális görgőkkel lehet felszerelni a gépet a rövidebb faanyaghoz. A vezérlőpultot beállítóművel és elektromos fel/le rendszerrel is fel lehet szerelni.

A Wood-Mizer EG800, egy ipari kézi tábla szélező, egy sokoldalú gép, amely egyesíti a szélezési és a sorozatvágási funkciókat. Elsődleges funkciója az akár 50 mm vastag deszkák nagy sebességű szélezése. Kisebb behordási sebesség mellett is használható, akár 110 mm vastagságú anyagok fűrészeléséhez is. Az EG800 30-55 kW-os motorokkal kapható, amelyek a szabványos négy vágólapot (max. átmérő 400 mm) hajtják meg egy 60 mm-es tengelyen. A kiegészítő távtartó készlettel több lap beszerelése is lehetséges a különböző termékméretek eléréséhez. Elektronikusan változtatható behordási sebesség 0-50 m/perc között önálló üzemmódban vagy 130 m/percig fűrészipari feldolgozósoron. A görgős be-/kihordó asztalok lehetővé teszik a gép biztonságos és kényelmes kezelését. Az anyag egy 640 mm x 120 mm-es, védőfüggönnyel ellátott ablakon keresztül jut be, és négy alsó görgő és két moduláris leszorító görgő hordja be. Opcionálisan az EG800 szélező/sorozatvágó állítható, kezelőpanelen elhelyezett beállítóművel vezérelt vágólappal is felszerelhető, valamint négy lézeres irányzékkal a könnyű táblaigazítás érdekében, behordó/kihordó munkapad hosszabbítókkal és fűrészpor szállítószalaggal is rendelhető.   

Az ipari kiállítók számára különálló standon a Wood-Mizer bemutatta a legújabb, legfejlettebb nagy teherbírású megoldását a fűrészipar számára – az EA3000 Optimalizáló szélezőt, amely a Wood-Mizer Systems része. Fejlett kamerás szkennelési technológiát használ, hogy nagy pontosságot és alacsony hulladékot érjen el a szélezési folyamat során. Minden művelet – az anyag adagolástól a szkennelésig, pozicionálásig és fűrészelésig – automatikusan történik. Az EA3000 2x30 kW-os motorral rendelkezik (opcionálisan 2x45 kW), amely lehetővé teszi akár 550 mm széles és 100 mm vastag anyag hatékony vágását is. 150-250 m/perc behordási sebesség mellett a gyártási sebesség akár a 16 táblát is elérheti percenként. A vágási folyamat során a gép két központosított, 450 mm átmérőjű vágólapot használ. A szabványos konfigurációban az EA3000 elektromos szervo-méretező rendszerrel, automatizált tábla pozicionálással, helyhez kötött PLC vezérlőállomással, optikai anyagszkennerrel és rendszervezérelt pneumatikus leszorítókkal rendelkezik. A szélezőt opcionálisan fel lehet szerelni keresztirányú táblaszkennelő rendszerrel is.
Minden közepes és nagy fafeldolgozó céget szeretettel várunk, hogy csatlakozzon a Wood-Mizer ipari fűrészelésekkel való együttműködéséhez. A Wood-Mizer elkötelezett mérnöki csapata készen áll arra, hogy megossza tudásának és tapasztalatának legjavát, segítve vállalkozása bővítését és virágzását.

***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás