• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

Egy kétszeres olimpiai aranyérmes bajnok édesapja örömmel beszél a Wood-Mizer ipari fűrészgépéről

2018. július 9.

Egy kétszeres olimpiai aranyérmes bajnok édesapja örömmel beszél a Wood-Mizer ipari fűrészgépéről

Egy lett famegmunkáló éjjel-nappal üzemelteti a Wood-Mizer fűrészgépét, hasonlóan a fia edzési ütemtervéhez – a fia neve Maris Strombergs, aki egy BMX sztár, és kétszeres olimpiai aranyérmes bajnok.

Guntars Strombergs 11 évvel ezelőtt vásárolta meg a Wood-Mizer ipari fűrészgépét (egy LT300 modellt, amelyet M3500-ként is ismernek).

„Egy kiállításon láttam meg a gépet, és ezután működés közben is megtekintettem egy közeli fűrészüzemben” – mondta Guntars. „11 éve vettem meg a gépet, és azóta éjjel-nappal működik, három műszakban, nyírfát fűrészelünk vele. Saját magunk szárítjuk a faanyagot, majd a kész fűrészárut Kínába, Japánba és Angliába exportáljuk. A gép rendkívül megbízható!”

Guntar kisvárosa, Valmiera, egész Lettországban jól ismert a BMX tréning pályájáról. Guntar fia, Maris Strombergs gyerekkora óta edz ezen a pályán, és nemzetközi BMX sztár lett belőle, aranyérmet nyert a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpián.

Maris Strombergs a weboldalán és a számos interjúban is hangsúlyozza, hogy a sikerei a szülei bíztatásának és támogatásának köszönhetők. Guntars lehetővé tette a fia számára, hogy 6 éves korától kezdjen edzeni, és Maris az első világbajnokságát 9 éves korában nyerte. Azóta körbeutazták a világot, hogy Maris részt vehessen versenyeken, és tovább folytassa az edzését.

Maris beceneve a BMX sport közösségben nem más, mint „A gép”… úgy tűnik, a családban két gép van.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás