• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

Egy maláj cég frissíti a gépparkját egy gyorsabb, termelékenyebb keskeny bevágású fűrészgépre

2019. szeptember 18.

Egy maláj cég frissíti a gépparkját egy gyorsabb, termelékenyebb keskeny bevágású fűrészgépre

Ez a családi fűrészüzem Terengganu településen, Malajziában ékes példa arra, hogy miként tud még egy kis cég is hasznot meríteni a modern, hatékony fűrészgépekből.

2014-ben Jazlan megvásárolt egy LT70 távoli fűrészgépet a Wood-Mizer-től. „Azért üzemeltem be a Wood-Mizer fűrészgépet, hogy modernizáljam a vállalatomat, és hogy modern eszközöket használjak a fűrészeléshez” - mondja Jazlan.  

„Az LT70 munkapadja teljesen hidraulikus, és egy dolgozó is könnyedén tudja kezelni a vezérlő állomásról” - mondja Jazlan. „A gépkezelő a vezérlő állomáson áll, és innen vezérli a fűrészelést, és a lefűrészelt faanyagot automatikusan a kihordó asztalra helyezi, ami ezután a szélezőbe kerül. A gépet és a szélezőt három személy kezeli, és jó minőségű fűrészárut tudunk előállítani”.

Jazlan a géppel bármilyen típusú fát el tud fűrészelni megfelelő Wood-Mizer szalagokkal, amelyek különböző keménységű és típusú fákhoz lettek tervezve.  

„Most éppen Shorea faguetiana fát dolgozunk fel, ez egy félkemény típusú fa” - mondta Jazlan, miközben rámutatott a fára a fűrészüzemében tett látogatásunk alatt. „Ez a rönk kb. 750 mm.”  

Miután a lefűrészelt faanyag elhagyja az LT70-es fűrészgépet, a kihordó asztal és a szállítószalag segítségével átkerül a Wood-Mizer EG300 dupla korongos szélezőbe, ahol az előre beprogramozott méretre kerül lefűrészelésre a faanyag szélességétől és Jazlan igényeitől függően. A szélező elektronikus beállítóműve segítségével, könnyű megváltoztatni a végső szélességet az igényektől függően.  Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás