• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

Egy nap által működtetett szárító kemence megvédi a faanyagot a rovarok és a víz okozta károktól

2019. január 2.

Egy nap által működtetett szárító kemence megvédi a faanyagot a rovarok és a víz okozta károktól

Nathan Brown földművesnek elege lett abból, hogy a rovarok kárt tesznek a faanyagban, amit kitett a szabadtérre, hogy kiszáradjon, ezért úgy döntött, hogy készít egy nap által működtetett szárító kemencét…

„A nap által működtetett szárító kemence megfőzi ezeket a rovarokat, így nem tesznek kárt a faanyagomban” – mondta Nathan. A szárító kemence formáját a Virginiai Műszaki Egyetem ingyen elérhető tervrajzaiból vette. Azonban Nathan saját ötlete volt, hogy a szárító kemencét egy lakóautó vázára szerelje, hogy kerekeken tudjon gördülni. „Azt akartam, hogy a szárító kemence hordozható legyen, hogy a farmon, vagy más helyeken mozgatható legyen” – mondta.

Nathan egy DoubleHARD szalaggal felszerelt Wood-MIzer LT15-ös fűrészgéppel 1,3 m3 fát fűrészelt le, hogy befejezze a projektet. A szárító kemence rendkívül jól mutat, mivel nyárfából, vörös tölgyből és fenyőből készült. Nathan saját maga alakította ki a szárító kemencét, agy nemcsak, hogy kb. 2500 dollárt spórolt meg, hanem még pénzt is fog keresni azzal, hogy a helyszínen szárítja ki a faanyagot. „Azért kezdtem bele ebbe az egészbe, mert szerettem volna kiváló minőségű kész faanyagot előállítani az LT15 gépemmel” – mondta Nathan. Famegmunkálóként nagyon jól tudja, hogy mennyivel értékesebb a faanyag, ha megfelelően ki van száradva.

„Mindenki a csodájára jár a szárító kemencének” – mondta Nathan. „A projekt nem lett volna ennyire szép az LT15-ösöm nélkül. Most, hogy elkészült, kezdhetek fűrészelni, és telerakni a szárító kemencét faanyaggal.”

Írta: Samantha AlexanderName:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás