• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

Hogyan építsünk varázsszánt a Mikulásnak?

2022. december 21.

Hogyan építsünk varázsszánt a Mikulásnak?

Spoiler: kirobbanó kreativitás, egy Wood-Mizer mobil fűrészgép, nyárfa és egy kis varázslat kellett hozzá. Gregg Turk asztalos egy hihetetlen, új faszánt tudott építeni a Mikulásnak egy Wood-Mizer hordozható fűrészgéppel.

Gregg Turk a Wood-Mizer egyik hordozható fűrészgépét használta kifinomult bútorok gyártásához és a fafaragó üzletéhez. Amikor Gregg nyugdíjba vonult, úgy döntött, hogy kipróbál egy új hivatást, Mikulásnak állt, azonban volt egy probléma a fellépéssel. Amikor a gyerekek meglátták Gregg Mikulás-öltözetét, ezt kérdezték: „Mikulás, hol van a szánod?” Gregg úgy döntött, hogy ideje egy megfelelő szánkót építeni a Mikulásnak.
Egy kis Mikulás varázslattal egyetlen nyárfából készítette el a Mikulás szánját. Gregg az összes famunkát maga végezte el, és csak az elülső harangokat, a kárpitozást és a vezetékrendszert bízta másra, de ezekbe a munkálatokba is besegített.
Bár a szán stílusa régimódinak tűnik, a műszerfalat a technológia legújabb vívmányaival szerelték fel, hogy egy kicsit megkönnyítsék a Mikulás dolgát. Rendelkezik GPS-rendszerrel, számítógéppel, amellyel megtekintheti a „Jó gyerekek listáját” valamint az űrből készített képeket, van rajta egy kapcsoló, amely aktiválja a reteszelő bilincseket, hogy segítsen lenyomva tartani a szánt a háztetőkön, és még egy felszállási szekvencia szimulátorral is fel van szerelve a szán, amely zúgó hangokkal és köddel szimulálja a felszállást!Nem sokkal azután, hogy Gregg elkezdte a szánt építeni, két helyi város is felvette vele a kapcsolatot, hogy ő legyen a Mikulás a karácsonyi rendezvényeiken. Hirtelen nagy nyomás nehezedett rá. Bár decemberig már csak néhány hónap volt hátra, Gregg elhatározta, hogy időben befejezi a szánkót. Napi nyolc-tíz órát dolgozott a szán megépítésén, az estéit pedig a következő munkálatok megtervezésével töltötte. A szánhoz szükséges sárga nyár 100%-át saját maga dolgozta fel a Wood-Mizer LT40 Hydraulic hordozható fűrészgépén, így becslése szerint több mint 4000 dollárt takarított meg a szánon, amely 4,3 méter hosszú, 1,7 méter széles és 2 méter magas.  

Mondani sem kell, hogy Gregg kimerült a projekt végére, de a végeredmény megérte. Amikor elkészült a szán, Gregg és felesége szótlanul ültek a műhely padlóján és csendben csodálták az előttük álló remekművet.Gregg szánját a több mint 35 éves famegmunkálás csúcspontjának tekinti, és a legjobb projektnek, amit valaha is megvalósított. A Wood-Mizer fűrészgépe lehetővé tette számára, hogy olyan kiváló minőségű anyagokkal dolgozzon, amelyeket soha nem vásárolhatott volna meg egy fatelepen, és rugalmasságot biztosított számára az anyag méretezésében. Ahogy Gregg mondja: „Ha benned van az asztalos vér, a Mikulás és van egy Wood-Mizer fűrészgéped, akkor bármit létre tudsz hozni, amit csak el tudsz képzelni!”


***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás