• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

Hogyan hozta létre egy malajziai tanár a saját asztalos műhelyét?

2019. január 30.

Hogyan hozta létre egy malajziai tanár a saját asztalos műhelyét?

Mohd Nazmie úr a családjával Malajziában él, Kota Bharu városhoz közel. A foglalkozása pedagógus. Ezenkívül faipari munkás is. Második életet ad az olyan fáknak, amelyeket egyébként elégetnének. Egyszerű bútorokat gyárt és értékesít a barátai és a helyi ügyfelek számára. A Wood-Mizer LT15 fűrészgépbe történő befektetésnek köszönhetően egy egész piaci szegmenst talált magának.

„10 éve tanítok angolt az iskolában” - osztja meg Nazmie. „Tíz évvel ezelőtt semmit sem tudtam a fáról. A fűrészelésről sem. De mivel nagyon szeretem a fát, erőt vettem magamon, és eldöntöttem, hogy a fával fogok foglalkozni. Hobbiként kezdődött. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen messzire jutok!

„A fűrészeléssel pénzt lehet keresni, hogy jusson a családra, és, hogy olyan életet éljünk, amilyet szeretnénk. Úgy gondolom, hogy ha valaki beszerez egy ilyen fűrészgépet, és részidőben dolgozik vele, akkor hozzá tud tenni a havi bevételéhez”.

„Leginkább rusztikus bútorokat, és rengeteg deszkát állítok elő. Néha a barátaimnak vagy az ügyfeleimnek is fűrészelek, ha faanyagra van szükségük. Egy étkezőasztalt 3000 - 4000 ringittért is el tudok adni. És már több mint 10 asztalt adtam el.

„Bármilyen fát el tudok fűrészelni az LT15-tel. Személy szerint én nagyon szeretem ezt a gépet, mert bármilyen fát el tudok vele fűrészelni. Miután lefűrészelem a fát, az MP150 gyalu/csiszoló segítségével gyalulom le, amely a géphez van csatolva. Az MP150 géppel profilokat vághatunk a faanyagba, vagy egyszerűen csak legyalulhatjuk a deszkákat. Szóval ezután már nem sok munkám van - csak egy kis csiszolás, lakkozás, és készen is van! Az LT15-tel egyedül is tudok dolgozni. Nem kell más dolgozót felvennem, egyedül is el tudom végezni a munkát”.

„Néha étkezőasztalokat, rusztikus könyvespolcokat, king-size ágyakat, cipőállványokat és méhkaptárokat készítek. 50-60 méhkaptárt készítettem az egyik barátomnak”.

A tembusu fa fűrészeléséhez Nazmie Wood-Mizer DoubleHARD szalagokat használ.

„Ez egy nagyon jó szalag, mert mindent el tud fűrészelni. A DoubleHARD nagyon kedvező áron érhető el, és kiválóan alkalmas mind a keményfa, mind a puhafa fűrészelésére.

„Amikor fát fűrészelek, mindig felteszek képeket a Facebook oldalamra és a céges weblapomra - a Tembusu Woodworks oldalra. Sokan megtekintik az oldalt, ami felkelti az érdeklődésüket, és felveszik velem a kapcsolatot.”

„Azt tudom mondani azoknak, akik hasonlkón törik a fejüket” folytatja Nazmie „Hogy, ha ez az álmod, akkor tegyél érte, és vágj bele. Kérj tanácsot a szüleidtől és a feleségedtől. De a legfontosabb te magad vagy, és az, hogy tényleg akarod-e csinálni, vagy sem.”

„A kockázatot nem lehet elkerülni. Ha valamit szeretnél tenni, de először a kockázatra gondolsz, akkor sohasem fogod megcsinálni. Tehát pozitívan kell gondolkodni. Kockázat mindig is lesz. De összpontosíts az előrehaladásra.”

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás