• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

Két WM4000 fűrészgép négy LT40 helyébe lép, és a termelékenység növekszik

2019. március 27.

Két WM4000 fűrészgép négy LT40 helyébe lép, és a termelékenység növekszik

Egy cseh faipari vállalkozó elmeséli, hogy miként növekedett a cége egy-egy LT40 fűrészgép hozzáadásával, amíg át nem váltotta az ipari fűrészgépekre.

„20 évvel ezelőtt vásároltuk meg az első fűrészgépünket, egy Wood-Mizer LT40-et” - emlékszik vissza Miroslav Čekal, a Cseh Köztársaságból. „Az évek során újabb és újabb gépeket vásároltunk, még végül hat LT40 dolgozott naponta.”

Miroslav cége kiváló példa arra, hogy miként tud egy fűrészüzem fokozatosan növekedni, a befektetéseket folyamatosan megtéve a szükségletek szerint, így elkerülve a túl nagy egyszeri kockázatot. Bár a vállalat hat fűrészgéppel dolgozott, Miroslav felismerte, hogy további kapacitás növelésre van szükség. Tehát úgy döntött, hogy megvásárol egy Wood-Mizer WM4000 fűrészgépet.

„A gép két LT40 helyébe lépett, és a hatékonyság növekedett” - mondja Miroslav.

Az új ipari fűrészgép beüzemelése után a megrendeléseik tovább nőttek minden évben, így nem sokkal ezelőtt egy újabb WM4000 fűrészgép megvásárolása vált szükségessé, hogy még jobban megnöveljék a termelékenységüket.

„Főként tölgy és nyár rönköket fűrészelünk. Nyár deszkákat készítünk koporsógyártóknak és valamennyi tölgy fűrészárut az építőipar számára, főként exportra, és ez a piac gyorsan növekszik ”- mondta Miroslav.

„Egy másik WM4000 fűrészgépet is vásárolni akartunk, de a gond az volt, hogy a műhelyünk kialakítása nem tette lehetővé, hogy megfelelően elhelyezzünk benne egy tipikus WM4000 konfigurációt. Olyan gépre volt szükségünk, amely teljesen fordítva képes a faanyagot feldolgozni - mondta Čekal úr.
Miroslav felkereste a Wood-Mizer képviselőjét a Cseh Köztársaságban, hogy kiderítse, van-e valamilyen módja annak, hogy a Wood-Mizer egyéni megoldásokat nyújtson erre a kihívásra. „Mióta megvettük az első LT40-es gépet, nemcsak, hogy egy kiváló gépet kaptunk, hanem kiváló szolgáltatásokat is. Mindig rendelkezésre álltak, hogy beszéljenek velünk telefonon, vagy személyesen látogassanak meg képzéshez vagy tanácsadáshoz. Így, biztos voltam benne, hogy felkereshetem őket ezzel a problémával kapcsolatban” - mondja.

Nem csalódott. A Wood-Mizer mérnökei megoldást találtak Miroslav épületének térbeli és feldolgozási problémájára, és egy egyedi fűrészgépet gyártottak le Miroslav szükségleteinek kielégítésére. „A Wood-Mizer személyre szabta a WM4000 fűrészgépet, hogy megfeleljen a helyiségünk igényeinek, így fordított hidraulikus rönkkezelővel készítették, csakis nekünk”. A WM4000-es géppel együtt Miroslav rendelt egy EG300 szélezőt is, hogy tovább növelje a termelési kapacitását.

Ezek a változások lehetővé tették, hogy Miroslav növelni tudja a termelékenységét olyan szintre, amelyre szerette volna. „Jelenleg 1500 köbméter fát dolgozunk fel havonta” - mondja Čekal úr. „A két WM4000 fűrészgép egyenként 500 köbméter fűrészárut termel, és két másik LT40 pedig további 500 köbmétert állít elő.”

Az ipari fűrészgépek beszerzésével jelentős megtakarításokat tudtak elérni a munkaerő költségek területén, valamint a szalagok és a karbantartási költségek területén. „A két WM4000-es gép beszerzésével 10 fő helyett 6 személy elegendő a fűrészelési osztályunkon. És most kevesebb szalagra, kevesebb pótalkatrészre van szükségünk és kevesebb hulladékot termelünk. Az energiafogyasztásunk pedig nagyjából ugyanaz maradt” - osztja meg velünk Miroslav.

Miroslav Čekal nagyon elégedett a cég ezen fejlesztéseivel, és már most újabb gépek beszerzésén gondolkodik, hogy lépést tudjon tartani a piaci igényekkel. „Gépeink naponta 10 órát üzemelnek, és tovább is bírnák, csak nem akarunk 16 órát dolgozni naponta!” Meggyőződése, hogy a következő fűrészgépe is egy Wood-Mizer ipari gép lesz.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás