• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

Kanadai történet: Üvegház építése

2022. május 19.

Kanadai történet: Üvegház építése

Stan Kujala évek óta arról álmodozott, hogy egy üvegházat épít a tóparti birtokán, Port Alberniben, British Columbiában. „A feleségemmel évek óta lelkes zöldségkertészek vagyunk” – mondta Stan. „Mindig is szerettünk volna üvegházat építeni, hogy meghosszabbítsuk a termési időszakot.”

Mivel saját üvegházuk van, Stan és felesége korábban elkezdhet ültetni, mint azt az időjárás lehetővé teszi kültéren. Az üvegházak klímaszabályozott környezete azt is lehetővé teszi, hogy a ősszel és télen is folytassák a növények termesztését. Ez azt jelenti, hogy a Kujala család évről évre több héttel többet kertészkedhet, és nem csak nagyobb termést produkálnak, hanem több együtt töltött időt is élvezhetnek a közös hobbijuknak hódolva.Stannek azonban sokáig nem volt ideje üvegházat építeni, mígnem egyszer csak eljött az ideje ennek is. Amikor 2020-ban kitört a COVID-19 járvány, a mindennapi élet felborult, és Stannek sokkal több ideje lett, mint korábban.
„A COVID kitört, és több időm lett az üvegházam tervezésére, megépítésére és befejezésére” – mondta Stan. 2020 nyarán Douglas fenyőt és nyugati vörös cédrust vágott ki a birtokáról. Aztán a tél folyamán feldolgozta a fát, és a Wood-Mizer LT40 Super Hydraulic hordozható fűrészgéppel a fűrészáru 100 százalékát lefűrészelte, amire szüksége volt az üvegházhoz.

Stan a deszkákat néhány hónapig száradni hagyta, majd készen állt az üvegház építésének megkezdésére 2021 késő tavaszán. Szabadidejében dolgozott a projekten, ami két hónapot vett igénybe. „A feleségem segített az építésben és a festésében” – mondta Stan. Egy barátja is segített Stannek befejezni az építés nehezebb feladatait, valamint felszerelni az üvegház műanyag fóliáját.A nyár közepe körül elkészült az üvegház. Az elkészült építmény 3,65 x 3,65 m méretű, összesen 13,3 m2 belterülettel. Stan becslése szerint azáltal, hogy saját tulajdonában anyagokat használt fel, és saját maga dolgozta fel azt, körülbelül 2000 dollárt takarított meg az üvegház építése során.
Most, hogy kész az üvegház, Stan célja néhány külső felújítás elvégzése az otthonában, például néhány ablakkeret és cédrus burkolat cseréje, valamint néhány új kikötő építése a tónál. A lenyűgöző pandémiás projektjének befejezése után Stan sok érdekes visszajelzést kapott azoktól, akik odáig vannak az üvegházáért. „Az emberek csodájára járnak az üvegházamnak, és megkérdezték, hogy tudnék-e nekik is építeni egyet!”Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás