• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

Miért jó, ha fákat vágunk ki?— Svéd Homestead Sorozat

2018. október 24.

Miért jó, ha fákat vágunk ki?— Svéd Homestead Sorozat

Hogyan kellene gondoznia erdejét? Simeon Fuchs a fák kivágásának előnyeiről beszél, valamint saját környezetgazdálkodási filozófiájáról, az erdők magára hagyásával szemben.

A több, mint 18 hektárnyi sűrű erdő borította terület nagy felelősséggel jár Simeon és családja számára. Simeon és arborista testvére felismerték az environmentalizmus fontosságát. Simeon gondosan gazdálkodik saját földjével és miközben gyakran tanulmányozza az erdőt, olyan helyeket derít fel, melyeket az idősebb fák olyan sűrűn benőtek, hogy a fiatalabb, életképesebb fáknak nincs helyük nőni – és még ha nőnek is, pár hónap után el is pusztulnak.

A probléma megoldásaként Simeon és testvére úgy döntöttek, hogy kivágják a magasabb korhadt fákat, melyek elveszik a napfényt a fiatalabb fáktól. Ezt követően azonnal gyors növekedésnek indultak a fiatalabb fák, immunrendszerük megerősödött és ezáltal hosszabb ideig élhetnek. A kivágott fákból Simeon végül komposztot csinált az erdőtalajra, segítve ezzel mind a növény – és állatfajokat a növekedésben és fejlődésben. „Olyan növényeket és virágokat kezdtem látni, amilyeneket azelőtt még soha nem láttam,” magyarázta Simeon.

A svéd Homestead ezen videó sorozatában Simeon Fuchs elmagyarázza, hogy a saját földjükön végzett gondos gazdálkodás milyen pozitív hatást gyakorolt a természetre és az ő életükre a gazdaságukban.
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás