• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történetek és cikkek

Vásároljon csiszoló/gyalut fűrészgépéhez és növelje piaci lehetőségeit

2019. január 16.

Vásároljon csiszoló/gyalut fűrészgépéhez és növelje piaci lehetőségeit

A rönkök fűrészelésétől a megmunkáláson át a kész padlózatig – egy skót ember egymaga képes minderre, és ehhez mindössze Wood-Mizer gépekre van szüksége.

A Skóciában, Edinburgh közelében élő Sandy Crook nyugdíjba vonult teljes munkaidős fasebészeti vállalkozásából, hogy több időt szentelhessen annak, amit igazán szeret – hogy faanyagból készterméket állítson elő. Wood-Mizer fűrészgépeivel és az új MP360-as csiszoló/gyaluval egymaga képes mindent megcsinálni.

Sandy 17 éven keresztül vezette sikeres fasebészeti vállalkozását Skóciában. Mostanra befejezte arborista karrierjét, és elkezdte saját házát felépíteni az Edinburgh-tól nyugatra fekvő zöld dombok között.

„Annak idején sok különféle géppel dolgoztam – talajtakarító gépek, faaprítók, köszörűgépek…de miután elértem egy bizonyos kort, a bürokrata „papírmunka” kezdett unalmassá válni”, –  mondja Sandy nevetve, arborista karrierjére gondolva. „Egyszerűen túl sok volt és nem volt már élvezetes. Így aztán sokat eladtam a gépeim közül és helyettük fűrészgépeket vásároltam, hogy arra koncentrálhassak, amit igazán élvezek.”

Sandy egy LT40-es mobil fűrészmalom tulajdonosa, a nagyobb rönkök darabolásához pedig egy WM1000-es fűrészmalmot használ.

Sandy a következőket is megosztotta velünk: „A WM1000-et a nagyméretű faanyagok darabolására használom, asztallapok és bútorok készítéséhez. Ezen kívül van egy LT40-em, amely mozgatható, így lehetővé teszi a helyszíni feldolgozást.”

“Nemrég vásároltam egy Wood-Mizer MP360 csiszoló/gyalut,” –  mondja Sally. Az MP360 a deszkák csiszolását és gyalulását mind a négy oldalon egyidőben végzi – szükséges lépés, ha nyers fűrészáruból készterméket szeretnénk előállítani. Sandynek korábban nem volt lehetősége a faanyag csiszolására és gyalulására műhelyében.

„Falemezeket kezdtem készíteni, és voltak vásárlóim, akik csaphornyos kialakítást szerettek volna. Utána néztem és rengeteget kutattam az interneten, és az MP360 mindent tudott, amire szükségem volt.”

Az egyik fő ok, ami miatt Sandynek megtetszett az MP360, az a könnyű kezelhetősége és a rugalmassága a különféle formatervezések kivitelezésében, kis-és nagy mennyiségben.


„Nem akarom a fél napot a gép beállításával tölteni fél órányi vágásért,” –  mondja Sandy. „Az MP360-nal egy perc alatt készre csiszolom a nagy faanyagot, majd a következőben már kész is a csaphornyos lemez. Mindössze 10 percet igényel, hogy néhány kést kicseréljek. Könnyű használhatósága és kompaktsága nagyon felhasználóbarát géppé teszik.”

Most, hogy műhelye részét képezi a csiszoló/gyalu, szinte bármilyen famegmunkálási kívánságot teljesíteni tud, mellyel vásárlói felé fordulnak.

„A vásárlók bejönnek az udvarba és kiválasztanak egy rönköt,” –  mondja Sally. Mindet én vágtam ki személyesen, így mindnek ismerem a történetét. A WM1000-rel leszélezem őket, majd az LT40-nel deszkára fűrészelem és végül a csiszoló/gyalu segítségével a kívánságuknak megfelelően alakítom őket. Azáltal, hogy ez mind rendelkezésemre áll, az MP360 csiszoló/gyalu segítségével bővülnek piaci lehetőségeim. Fát vágok és késztermékeket állítok elő”.

„Egy saját tervezésű házat is készülök felépíteni a telepen,” – osztja meg Sandy. “Minden fából lesz – lemezek, szegélylécek, korlátok, lépcsők. És mivel rengeteg szilfám van, valószínűleg a padlódeszkák szilfából készülnek majd. A házam teljes mértékben egyedi lesz.”

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Hírszoba

Közösségi média

HÍRLEVÉL

Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás