Hogyan válassza ki a szalag típusát?

2017. május 3.

Hogyan válassza ki a szalag típusát?

A = Fogak elosztása
B = Fogak közötti rész
C = Fog magasság
D = Horog szög
E = Fogak beállítása

A Wood-Mizer az összes fa fűrészelési eljáráshoz kínál szalagokat, kezdve a zöld puhafáktól a száraz keményfákig. Vajon a több mint 60 szalag profil és azok kombinációja közül melyik a legalkalmasabb Önnek figyelembe véve a horog szöget, fogdőlést, a szélességet és a vastagságot?

SilverTIP
A SilverTIP ideális szalag az elsődleges és másodlagos bontáshoz, valamint a nagy mennyiségű fűrészeléshez. A SilverTIP szalagokat „szén” acélból gyártjuk, és felhasználhatók hordozható és ipari gépekhez is, de vízszintes hosszantvágó fűrészekhez is. A szén a leggyakrabban használt acél a keskenysávú fűrészelés esetén, újraélezhető, de jellemzően nem olyan gyakran, mint az erősen ötvözött acélból készült szalagok.

Szélesség 32mm, 35mm, 38mm, 40mm, 45mm, 50mm, 63mm, 75mm
Vastagság 1,00 mm, 1,07mm, 1,14 mm, 1,40mm
Lágyabb, mint az „erősen ötvözött acél”

DoubleHARD
A DoubleHARD egy tartós, univerzális szalag fenyő, keményfa, görcsös fa és fagyott faanyag fűrészeléséhez. A DoubleHARD szalagokat „erősen ötvözött acélból” készítjük és hordozható valamint ipari fűrészgépekhez terveztük. A DoubleHARD szalagok az indukciósan edzett fogakkal kétszer keményebbek és kétszer annyi ideig maradnak élesek, mint a standard szén szalagok.

Szélesség 32mm, 35mm, 38mm, 40mm, 50mm
Vastagság 1,00 mm, 1.07mm, 1,14 mm, 1,27mm
Keményebb, mint a „szén acél”
Kemény, nem törékeny anyag
Tartós szalag még többszöri újraélezés után is

MaxFLEX
A MaxFLEX egy prémium minőségű univerzális szalag, amely fűrészelési és hosszantvágási műveletekhez használható, ahol a lehető leghosszabb élettartamra van szükség. A MaxFLEX szalagok „prémium minőségű erősen ötvözött acélból” készülnek, a maximális rugalmasság és fűrészelési élettartam érdekében, elsősorban hordozható és ipari fűrészgépekhez használják, de hosszantvágási műveletekhez is használható.

Szélesség 32mm, 35mm, 38mm
Vastagság 1,00 mm, 1,07mm, 1,14 mm, 1,27mm, 1.40mm
CBN élezési technológiával lehet karbantartani
Az anyag keménysége hasonló a DoubleHARD szalagokéhoz

BiMETAL
A BiMETAL szalagok két rétegű „erősen ötvözött acélból” készülnek hegesztett, edzett fog csúccsal. A BiMETAL szalagokat általában az elsődleges bontási fűrészeléshez használják hordozható vagy ipari fűrészgépeken és a szén szalagokhoz képest akár háromszor hosszabb ideig is élesek. A BiMETAL szalagok a legtöbb szén és erősen ötvözött szalaghoz képest hosszabb ideig bírják élezés nélkül, és fűrészüzemi felhasználáshoz terveztük.

Szélesség 34mm
Vastagság 1.07mm
CBN élezési technológiával lehet karbantartani
 
RazorTIP
A RazorTIP Stellite® nagyon jól teljesít hosszabb fűrészelési munkálatok esetében, kiválóan ellenáll a kopásnak és jól bírja az élezéseket is, ideális megoldást nyújt a trópusi keményfák sőt még a puhafák fűrészeléséhez is. A RazorTIP Stellite® szalagokat „Erősen ötvözött acélból” gyártjuk Stellite® fogakkal, így jobban ellenállnak a kopásnak, és hosszabb ideig használhatók normál és nehéz igénybevétel mellett, mint az erősen ötvözött acél vagy szén szalagok.

Szélesség 32mm, 38mm
Vastagság 1,07mm, 1,14mm, 1,40mm
CBN élezési technológiával lehet karbantartani
A fogak jobban ellenállnak a kopásnak, mint az erősen ötvözött szalagok fogai.
Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás