• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Történelmünk

A Wood-Mizer 1982-ben jött létre szerény kezdetekkel, egy garázsban Indiana államban, az USA-ban. Donald Laskowski és Daniel Tekulve egy olyan ötlettel állt elő, amellyel a rönköket hatékonyabban lehetett hasznos faanyaggá alakítani. Valami újat hoztak létre, és nyilvánvalóvá váltak új lehetőségek. Hirtelen, bárki elő tudta állítani a faanyagot a saját részére könnyen és gazdaságosan, és a fafeldolgozók között kialakult egy forradalom szerte a világon.

Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982

Létrehoztak egy gyárat Indianapolisban, amely 5 éven belül több mint 2500 fűrészgépet gyártott. Az olcsó fűrészgép nagy sikert aratott, mivel olyan minőségű faanyagot tudott előállítani, amelyre addig csak a drágább gépek voltak képesek!

A hordozható fűrészgépek iránti kereslet egyre nagyobb lett és az ügyfelek nagyobb teljesítményű gépekre vágytak. A Wood-Mizer ezért 1997-ben piacra dobta Super sorozatú fűrészgépeket. A következő fűrészgép az LT15 volt - akkoriban ez volt a Wood-Mizer legkisebb gépe.

1990-ben egy lengyel vállalkozó felismerte a lehetőségeket, és bevezette a Wood-Mizer termékeit Európába. Az európai központunkat Kolo városában, Lengyelországban hoztuk létre, hogy kiszolgálja az európai, afrikai és ázsiai piacokat. Egyre többen ismerték meg a vékony fűrészjáratú technológiát, így a cég további növekedést ért el.

Ma a Wood-Mizer Industries egy dinamikus és modern nemzetközi vállalat. Európa, Ázsia és Afrika igényeit az európai központunk szolgálja ki.  A modern üzemünk az ISO 9001:2008 szabvány szerint működik, és több mint 300 embernek ad munkát. 2007-ben egy új 2.400m2 alapterületű szalaggyártó egységet hoztunk létre, hogy még több szalaggyártó gépsort tudjunk beüzemelni és területet szabadítsunk fel fűrészgépgyártó egységben. 

2012-2013-ban, két új épület készült el, további 4.200m2 termelési és irodai helyet biztosítva. Ez magában foglalt egy nagyobb gyárépületet és egy ügyfélszolgálati központot, valamint egy műhelyt.

Wood-Mizer Europe new production hall 2014

A Wood-Mizer egyre több szolgáltatási központtal rendelkezik, és több mint 100 országban van jelen. A több mint 30 éves nemzetközi működés során, a Wood-Mizer több mint 60.000 fűrészgépet gyártott valamint egy sor kiegészítő fafeldolgozó berendezést.
 

Wood-Mizer Europe Employee photo 2014