Small Log Processing

OKOS RÖNKFELDOLGOZÁS 1

RÖVID RÖNKÖK NYERESÉGES FELDOLGOZÁSA

Árak és információk!

Az SLP (Okos rönkfeldolgozás) gépsorban vékony fűrészjáratú szalag került a gépsorban szereplő összes fűrészegységre, így a többi fafeldolgozási módszerhez képest több haszonanyag keletkezik. Nagyon népszerű a raklapgyártók körében, az SLP úgy lett kialakítva, hogy a lehető legtöbb profitot termelje a kisértékű rönkökből, amelyek átmérője legfeljebb 400 mm, ezzel növelve a versenyelőnyt.

Az SLP gépsort sikeresen használták fel építőipari faanyagok és raklap alapanyagok előállításához. Ez egy változatos gépsor, amelyet át lehet alakítani különböző követelményekhez, hogy kielégítse a gépkezelők szükségleteit. Mivel a gépsor moduláris, az egyes gépek helyét módosítani lehet, hogy a változó piaci igényeknek a gépsor a lehető legjobban megfeleljen. 

Az SLP gépsor a Wood-Mizer moduláris rendszerét használja, és a különböző gépek sok esetben ugyanazt az alkatrészt, szalagot, csapágyat használják, így a tulajdonosnak kevesebb cserealkatrészt kell raktáron tartania.

Az SLP gépsor: 
• Kevesebbe kerül, mint a hasonló gépsorok. 
• Alacsony költségek mellett beüzemelhető, és komplikációk nélkül. 
• Több haszonanyagot és kevesebb hulladékot termel. 
• Csökkenti az energiafogyasztást. 
• 
Olcsó fenntartani.

SLP 1 Video

Customer Videos

MŰSZAKI ADATOK

Teljesítmény
 TVS-SC2.4L 2 x 11 kW Elektromos
 HR200 15 kW Elektromos
 HR500 2 x 11 kW Elektromos
 HR700 2 x 15 kW Elektromos
 Tápellátás 400V / 50 Hz, 3Ph
Vágási kapacitás
 Min. rönk Átmérő 100 mm
 Max. rönk Átmérő 400 mm
 Min. rönk hosszúság 1.2 m
 Max. rönk hosszúság 2.4-3.6 m
 Min. vágási szélesség 70 mm
 Max. vágási szélesség 250 mm
A fűrészgép vágófejének funkciói és az opciók
 Alapfelszereltség TVS - Kétfejes függőleges szélező
SVS - Egyfejes függőleges szélező
HR500 or HR700 - többfejes hosszantvágó
 Opcionális támasztóberendezések Behordás: Rönk rámpa
               Rönk asztal,
               Ferde rönk asztal
Szállítószalagok: Behordó asztal,
                   Görgős asztalok
Szalag ( Hosszúság és Szélesség )
 TVS-SC2.4L 4.67 m x 32-38 mm
 HR200 4.01 m x 32-38 mm
 HR500 4.01 m x 32-38 mm
 HR700 4.67 m x 32-38 mm
Fűrésztelep méretei és követelmények
 Hosszúság 28 m
 Szélesség 8 m
 Magasság 2.15 m

SLP1 Layouts

SMART LOG PROCESSING FEATURES

TVS


A TVS (Dupla Függőleges Fűrész) vékony fűrészjáratú szalagokat használ a rönkök vízszintes oldalainak levágásához, legfeljebb 400mm átmérőig. A TVS költséghatékony, sokoldalú, tervezett nagy teljesítményű, és a beépített erős évekig szolgáljanak. A TVS ugyanolyan jól működik önálló egységként, mint egy gépsor részeként.

READ MORE


A V-behordó rendszer  egyszerre egy rönköt mozgat át a TVS-en. Tüskés leszorítók irányítják a rönköt. A leszorítók távolságát állítani lehet a standard rönkhossz alapján. Ez jó lehetőség standard hosszúságú egyenes rönkök esetében.

READ MORE


A tüskés láncos behordó rendszer nehéz, tüskés, felső görgőkkel, amely nagyobb stabilitást kínál a rönkök részére, amint azok keresztül mennek a TVS-en. A rönköket egymás után rövid távolsággal vagy a nélkül lehet rátenni a behordó láncra. Ez az opció ideális a termelékenység növeléséhez egyenes és íves rönkök esetében.

READ MORE


Két lapos oldallal rendelkező rönkök négyszögesítéséhez, rendelkezésre áll egy lapos behordó lánc nehéz, tüskés, felső görgőkkel. Ez leginkább akkor használatos, amikor két TVS egységet használnak összekapcsolva. A TVS-t ezenkívül gyakran használják széldeszkák feldolgozásához is. A TVS fel tud dolgozni nagy széldeszkákat amelyeket később hosszantvágóval vagy többfejes hosszantvágóval lehet tovább fűrészelni.

READ MORE


Az SVS (Egyfejes vízszintes fűrész) leegyszerűsíti a rönk harmadik oldalának levágását a feldolgozás során. Ha a TVS mögé helyezi egy vonalban, az SVS előkészíti a rönköt a hosszanti vágáshoz. Az SVS maximális vágási szélessége 300mm. Az anyag maximális mérete: 400mm széles és 250mm magas.

READ MORE


A HR500 ideális olyan cégek számára, akiknek megfizethető többfejes hosszantvágóra van szükségük, amely együtt tud növekedni a cégükkel. Egy fejtől hat fejig, a HR500 moduláris felépítése lehetővé teszi, hogy több fejet adjon hozzá később,és akár hat deszkát és egy széldeszkát fűrészeljen le egyszerre. Az 1,2 métertől rövidebb gerendákhoz, vagy belső feszültséggel rendelkező gerendákhoz lehetőség van acél, dupla görgős kialakításra.

READ MORE


Az EG300 egy gépben egyesíti a szélezők és a többkorongos gépek funkcióit. Az EG300 a lehető legtöbb hasznos anyagot termeli ki minden deszkából és 20-30%-kal megnöveli a fűrészgépének a termelékenységét. 

READ MORE

Material Handling Equipment

Rönk rámpa

Úgy terveztük, hogy könnyebbé és hatékonyabbá tegyük a rönk villástargoncával történő beemelését. A fent lévő rönk-kapacitás is meg van növelve, így csökkenteni lehet a berakodási köröket.


Erős és robosztus rönkbehordó rendszerre van szükség a kis rönkök fűrészeléséhez. A mi rönktartóinkat úgy terveztük, hogy képesek legyenek megfelelni a faipar kihívásainak. Az erős kialakításnak köszönhetően rönktartóink hosszú éveken át fogják szolgálni önt a legnagyobb megpróbáltatások közepette is.

 • • Az erőteljes motor és váltómű biztosítja a tartósságot
 • • Nagyteljesítményű lánc
 • • 200 x 100-as fő támasztó csövek

 


A ferde elhordó szalagot úgy terveztük, hogy a rönkök ellenőrzött formában kerüljenek a gépkezelőhöz, lehetővé téve a gépkezelőnek, hogy a rönk szintezésére és a TVS állandó megtáplálására összpontosítson.

 • • Láncos megoldás a rönkök szétválasztásához.
 • • A forduló kapcsoló biztosítja, hogy a következő rönk mindig kéznél legyen.

Tudjuk, hogy minden fűrészgép egyedi. Pontosan ezért döntöttünk a modulokból álló kialakítás mellett. A gép része a meghajtás oldali egység és a nem meghajtott oldali egység és tetszőleges számú bővítménnyel bővíthető a szükséges munkához. Az elhordó szalag hossza növelhető és csökkenthető, sőt a szalag magassága, dőlése is. A rönktartók robosztus kialakításuk miatt jól helytállnak a fűrészüzemi körülményeknek.

 • • Magas minőségű lánc
 • • Erős motor és váltómű
 • • Nagy igénybevételre tervezett kialakítás

Simple roller table that can be used anywhere in the processing line. Efficient means to link machines together without employing more labour, by helping enable the smooth flow of timber through the sawmill.

SLP INSTALLATIONS AROUND THE WORLD
  Latest Success Stories

  Modern, nagy teljesítményű fűrésztelep Lettországban

  Modern, nagy teljesítményű fűrésztelep Lettországban

  A lettországi PRO WOOD cég arról számolt be, hogy a Wood-Mizer WM4000 fűrészsor üzemeltetésének megkezdése óta megháromszorozták a termelési mennyiséget, megtartották a...
  Egy hatalmas fűrészgéppel bővült egy családi vállalkozás Dániában

  Egy hatalmas fűrészgéppel bővült egy családi vállalkozás Dániában

  „Amikor a vállalkozást indítottam, és profitot tudtam termelni, felismertem, hogy mennyire egyszerű a fűrészgép működtetése és milyen érdekes ez a munka. Arra érzek késztetést,...
  Egy lengyel prémium bútorgyár jelentős piaci részesedést nyert el...

  Egy lengyel prémium bútorgyár jelentős piaci részesedést nyert el...

  A FAGUS, a lengyelországi Sępólno Krajeńskie településen lévő fa termékek gyártására szakosodott családi vállalkozás, amely hagyományokon és sokéves tapasztalaton alapul. A cég...