Élezők

BMS500 - PROFESSZIONÁLIS SZALAGÉLEZŐ

A BMS500-at úgy terveztük, hogy megfeleljen a nagy teljesítményű termelési fűrészüzemek követelményeinek, amelyek folyamatosan élezik a szalagokat. Ipari kialakítással készül, és olyan automatikus funkciókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy a szalag élezése helyett inkább az idő hatékony felhasználására összpontosítson. A BMS500 élező 25 és 75 mm közötti szélességű szalagokat tud élezni, ahol a fogak távolsága 12,7 mm és 28,6 mm közötti.

A BMS500 ipari, 203 mm átmérőjű CBN korongot használ a szalagok élezéséhez, a kerék pedig 4250 RPM fordulattal forog. Felnyílik a gép teteje az élező fej pedig kihajlik a szalag könnyű feltételéhez és levételéhez. A gép tetején van egy betekintő ablak és belső LED világítás, így a gépkezelő közelről, de biztonságosan tekintheti meg az élezést. A felhasználóbarát kezelői állomás része egy fogszámláló kijelző, változtatható sebességű élezés, és két üzemmód: Beállítás és Élezés. Az élező úgy van beállítva, hogy egy adott számú fog megélezése után gyorsan leálljon. 

A keményfém lehúzó megtisztítja a fogakat, az olajtörlő párnák pedig automatikusan leszedik a többlet olajat a szalagról. Az élezés során használt olajat mágnesek tisztítják, amelyek eltávolítják az olajból a vasreszeléket.

A BMS500-at professzionális szalag karbantartó szakemberek tervezték a minőséget és a termelékenységet szem előtt tartva. Ma ez a világ vezető szalagélezője a piacon.


BMS250 - PROFESSZIONÁLIS SZALAGÉLEZŐ


A Wood-Mizer élezőgép tervezésekor figyelembe vettük azt a követelményt, hogy egyszerű legyen a fűrészszalag behelyezése és kivétele a szalagvezető egységbe. A fűrészszalag behelyezésekor az élező fejet egyszerű mozdulattal hátra döntjük, és a szalagvezető egységen lévő fogantyú lehetővé teszi a fűrészszalag könnyű behelyezését és beszorítását. A vezérlő elemeket is tartalmazó elektromos kapcsoló szekrény az élező gép jobb oldalán található, így könnyen hozzáférhető a gépkezelő számára. A gépet elláttuk egy olyan nyitható burkolattal is, mely gátolja az élezés közben keletkezett hűtőolaj pára terjedését. A szellőzőcsonk ("kémény") az olajpára elszívását teszi lehetővé. Ez különösen lényeges akkor, amikor ugyanabban a helyiségben több élező gép üzemel.

 

 
fűrészlap szélessége: 25-50 mm

  • fűrészlapl hossza: 3-5 m
  • fűrészlap vastagsága: 0,9-1,4 mm
  • fogosztás: 22
  • motorteljesítmény: 0,18 kW
  • élezési sebesség: 4 m-es szalagot 5 perc alatt élez
  • élezőkoron: átmérője: 127 mm
  • élezőkorong profilja: 9º/29º, 10º/30º

BMS200 - GAZDASÁGOS SZALAGÉLEZŐ

A BMS200 szalagélező gazdaságos megoldás a kisebb fűrészüzemek részére, amely professzionális eredményt biztosít.

A BMS200 127mm-es teljes profilú CBN csiszolókorongokat használ, amelyek különböző profil kialakításokkal rendelkeznek, és a gép készen áll az azonnali használatra kicsomagolás után. A BMS200 fel van szerelve egy 0,18 kW-os egyfázisú AC motorral, melynek fordulatszáma 2800. Az olajos kenési rendszer hűvösen tartja a szalagot élezés közben, a mágnesek pedig magukhoz vonzzák a fémreszeléket, megtisztítva az olajat további felhasználás céljából. Az élezőfej precízen beállítható, ugyanúgy mint a szalagmagasság, így 25mm és 50mm közötti szalagok élezésére van lehetőség.

A BMS200 ugyanolyan magas minőségű alkatrészekből van összeszerelve mint a BMS250, de nem kapcsol ki automatikusan, amikor a szalag élezése elkészül.