Beállítómű

Elektronikus beállítómű rendszer

A napi rendszerességű favágás sok mérést és számolást kíván meg, ami csökkenti a gépkezelő termelékenységét. A Wood-Mizer elektronikus beállítóművei találgatás helyett pontos beállításokat kínálnak, így növekszik a haszonanyag mennyisége és a termelékenység. A beállítómű rendszer használatával a gépkezelőnek nem kell a számolással bajlódnia és azzal, hogy levonja a szalag által kivágott részt. Egyszerűen csak meg kell adni a szükséges deszkavastagságot, és már kezdheti is a fűrészelést.ACCUSET

Az Accuset jelentősen növeli a működési rugalmasságot az egyszerű beállítómű és a PLC beállítómű segítségével. A rendszerbe 16 különböző deszkavastagság és négy üzemmód programozható be.

  • Manuális üzemmód: a rendszer csakis kézi vezérléssel működik.
  • AAutomata fel/le üzemmód: a fel/le kapcsoló elmozdításával a vágófej fel vagy le mozdul a beprogramozott értékkel.
  • • Vágási mód: 16 szabványos vágási módot lehet a rendszerbe programozni.
  • Referencia üzemmód: a rendszer emlékezni tud a fej utolsó vágás során lévő pozíciójára a gerenda két oldalán. 

PLC beállítóművek

A PLC beállítóművek AC fel/le motorokkal szerelt fűrészekhez kaphatók. A működése nagyon hasonlít az egyszerű beállítómű működéséhez, lehetőség van két üzemeltető részére beprogramozni a vágási méreteket, amelyeket gombnyomásra lehet átváltani. A gyakran használt méreteket előre be lehet programozni és azonnal elő lehet azokat hívni, és ez növeli a hatékonyságot és a pontosságot, ami pedig a fűrészelési üzletág nyereségességét növeli. A PLC beállítóművek fel vannak szerelve felső és alsó ütközőkkel és egy munkapadba beépített számológéppel, ami lehetővé teszi, hogy egy előre beállított vastagsággal fűrészeljen az utolsó vágásig.


SW-PLC2

Az SW-PLC2 beállítómű olyan opció, amely automatikusan lesüllyeszti a vágófejet az előre beállított vágási magasságra. Az SW-PLC2 beállítómű része a programozható vezérlő (PLC), egy magnetostrikciós mérési szalag (amely leolvassa a vágófej pillanatnyi magasságát), egy programozható vezérlőpanel és egy aszinkron motornál használt programozható fordulatszám-szabályozó.


SW beállítóművek

Az SW beállítóművek növelik a termelékenységet és a pontosságot az erőteljes elektronika használatával, és gyorsan beállítják a vágófejet a következő vágáshoz. AC és DC fűrészekhez is rendelhető, az SW beállítómű könnyen használható, és lehetővé teszi a deszkák vastagságának gyors megváltoztatását úgy, hogy nem kell minden méretet előre beprogramozni.