• Image 1
  Image 2
  Image 3
  Image 4
  Image 5
  Image 6

PROFESSZIONÁLIS FŰRÉSZGÉPEK

Fűrészelje a saját fáját belépő szintű vagy nagyteljesítményű professzionális fűrészfelszereléssel.

IPARI FŰRÉSZGÉPEK

Növelje a jövedelmezőséget az innovatív kialakítású ipari fűrészmegoldásokkal.

SZALAGOK ÉS A SZALAGOK KARBANTARTÁSA

Fűrészeljen bármilyen fafajtát magabiztosan a szalagtípusok és profilok széles skálájával.

FŰRÉSZGÉP TARTOZÉKOK

Bővítse a fűrészgép képességeit a kiegészítő felszerelésekkel.

FűrészgépekVízszintes hosszantvágók

Formázók

Fűrészgépek

Szélezőfűrészek

 • EG350

Vízszintes hosszantvágók

Függőleges fűrészek

 • SVS

Széles szalagok

Legfrissebb hírek

„Sokkal nagyobb gépet vásároltunk, mint amilyet terveztünk, és nagyon örülünk ennek a döntésünknek”

2019. november 20.

„Sokkal nagyobb gépet vásároltunk, mint amilyet terveztünk, és nagyon örülünk ennek a döntésünknek”

Az egyedi fatermékek holland gyártója elmondja, miért választotta a WB2000-es fűrészgépet, és azt, hogy mit szeret a gép működésében.

Richard Wigink több mint 30 éve működteti cégét Holtenben, Hollandiában. Kezdetben fa sebészként dolgozott. Richard mindig is nagy értéket tulajdonított a kivágott fáknak, gyakran különféle dolgokat készített belőlük, és örült annak, hogy a faanyag továbbra is értékes marad és hosszú éveken keresztül fogja szolgálni a használóját. Ma továbbra is ugyanezt a célt tartja szem előtt.

„Nehéz elhinni, hogy a vállalatom milyen növekedésen ment keresztül. Eleinte tölgyfából készítettem kisebb tárgyakat, most pedig már több, mint 100 terméket kínálunk”- mondja Richard. „Nagyon odafigyelünk arra, hogy minden fadarabot felhasználjunk. Teljesen lehetséges az, hogy semmi hulladék ne keletkezzen a fából, ez az amire törekszünk, és számomra ez a legfontosabb” - teszi hozzá.

Ma Richard cége fatermékek széles skáláját gyártja. A pavilonok, játszóterek, szénatároló épületek, kerítések mellett bútorokat és otthoni kiegészítőket is gyártanak.

A vállalat sikerének oka az, hogy nagyon odafigyelnek az ügyfelek igényeire.

„Sikerünk kulcsa az, hogy nagyon figyelmesen meghallgatjuk ügyfeleinket és mindig az igényeiket tartjuk szem előtt. Úgy jönnek ide, hogy van egy ötletük. Feladatunk az, hogy minél több részletet tudjunk meg tőlük, hogy olyan terméket készíthessünk, amelyet elképzeltek”- mondja Wigink úr.

Richard egy hagyományos, de csaknem feledésbe merült favédelmi módszert alkalmaz a fa természetes konzerválásához. „Az általunk használt technológiát fa vizezésnek nevezik. A kerek fát vízbe tesszük, és kb. egy évig ott hagyjuk. A vízben történő áztatás eltávolítja a fából a cukrot, így az ellenáll a rovaroknak, és kevésbé valószínű a zsugorodása és a tágulása” - magyarázza.

Amikor a rönköket eltávolítjuk a vízből, további feldolgozásnak vetjük alá őket. Van, amit fűrészüzembe szállítunk, és a szükséges méretű gerendákká és deszkákká fűrészeljük.

Az eddig használt fűrészgépük túl alacsony teljesítményűnek bizonyult, ezért Richard a Wood-Mizer segítségét kérte a legmegfelelőbb gép kiválasztásához.

A Wood-Mizer megvizsgálta a vállalat igényeit, és olyan gépeket mutatott be nekik, amelyek megfelelnének az elvárásaiknak. Ezért Richard és csapata a WB2000 széles szalagos, nagy teljesítményű fűrészgépet választotta, amely rönk beemelő rendszerrel, szállítószalaggal, valamint különböző válogató és átvivő asztalokkal rendelkezik.

„Sokkal nagyobb gépet vásároltunk, mint amilyet terveztünk. És nagyon elégedettek vagyunk a választásunkkal. A WB2000 nagyon gyorsan képes nagy rönköket elfűrészelni, ezenkívül nagyon precízen dolgozik és könnyen használható. De a gépben legjobban azt szeretjük, hogy mindent el tudunk készíteni vele - bármilyen méretű deszkát, gerendát, különböző méretekben és mindig pontos dimenziókkal. Soha nem adja be az unalmast”- mondja Richard.

A Richard vállalatánál dolgozó gépkezelők nagyra értekelik azt, hogy a gép ennyire könnyen kezelhető. A tulajdonos csak nevet rajta, hogy a dolgozók azon vitatkoznak, hogy ki dolgozzon a gépen.

„A gépkezelő felügyeli a berakodás minden lépését, a darabolást és a kész anyag kirakodását és mindezt távolról, a gépkezelő kabinjából. Kényelmes ülésben ül, és a videokameráknak köszönhetően az egész folyamatot a képernyőn figyeli, és két joystick segítségével kezel mindent. Valóban nagyszerű munka” - mosolyog Richard.

A helyszínen található WB2000-el Richard vállalatának termelékenysége jelentősen nőtt, és a teljesítménye maximálisra nőtt. „A 95 cm átmérőjű rönköket is elfűrészeljük kb. 10 m-es hosszig. Jelenleg napi körülbelül 10-15 köbméter kerek fát fűrészelünk el, de úgy érzem, hogy amint megszokjuk a gépet - mert csak néhány hónapja használjuk, és még mindig tanuljuk a kezelését - sokkal többet tudunk majd fűrészelni” - mondja Richard.

Wigink úr nagyon örül annak, hogy ezt a gépet választották, és a Wood-Mizer-től kapott szolgáltatással és támogatással is nagyon elégedett. „Beüzemelték a gépet és megtanították nekünk, hogy minként kell használni. Jelenleg, ha kérdésünk van, egyszerűen felhívhatjuk a Wood-Mizer kereskedőt, aki mindig készen áll arra, hogy segítsen nekünk”- mondja. „Úgy gondolom, hogy a Wood-Mizer fűrészgépek nyújtják a legjobb megoldást a famegmunkáló cégek számára. A minőség kiváló, és a cég sok tapasztalattal rendelkezik. Nagyon bízom a Wood-Mizerben”- erősíti meg Richard.

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x