Rózsafa termelés a Wood-Mizer LT20 fűrészgéppel Indonéziában

Rosewood Production with Wood-Mizer LT20 Sawmill in Indonesia

 

Egy indonéz cég egzotikus keményfákat vág ki, hogy növelje eladásait Kínában és Japánban. A vállalat 150 dolgozót foglalkoztat, és a Wood-Mizer LT20 megvásárlása óta nőtt a nyeresége.

„Édesapám alapította a céget 1991-ben. Én két éve vettem át az irányítást” – mondja Mr. Kennedy, a cég tulajdonosa. Cége korábban rattan fát dolgozott fel, de később inkább az indonéz rózsafára és akácfára összpontosított – két egzotikus keményfára, amelyeket nagyon nehéz fűrészelni. „Egy nap alatt két vagy három szalagot kell cserélni” – magyarázza Kennedy.

 

 

Kennedy LT20 fűrészgépe Wood-Mizer szalagokkal van felszerelve, ami segít a munka elvégzésében. Kennedy a következőket osztja meg velünk: „A Wood-Mizerben az a jó, hogy a vágás precíz, a szalag pedig vékony, így a legtöbbet lehet kihozni a fából. Igyekszünk mindent megtenni, hogy lecsökkentsük a hulladék mennyiségét. A Wood-Mizerrel 3,3 cm vastagságú deszkákat gyártunk, amivel körülbelül fele annyi hulladék keletkezik, mint egy hagyományos láncfűrésszel.”

 

 

A Wood-Mizer LT20 fűrészgép max. 80 cm átmérőjű és 4,8-8,4 m hosszú rönköket tud elfűrészelni. Kennedy számára az LT20 megfizethető megoldás volt a kis faipari vállalkozásához. A fűrészgépbe manuálisan lehet a rönköket betenni. Amikor a gép vásárlásán gondolkodott, Kennedy egy Wood-Mizer fűrészgépet választott, amely biztosítja számára a szükséges vágási pontosságot, mivel drága faanyagánál különösen fontos a pontosság.

 

 

„Amikor bejönnek a rönkök – mondja Kennedy – felmérjük és rangsoroljuk őket.” Az osztályozás után a fűrészgépbe tesszük vágásra. Vágás után jön a gyalu, hogy a felület sima és egyenletes legyen. Tehát levágjuk a szélét, hogy egyenes legyen, majd profilozzuk. Ezt követően raklapra tesszük és előkészítjük az exportot.”

 

 

A kínai és japán bútorgyártók nagyra értékelik Kennedy termékeit az általa garantált precizitás és faminőség miatt.

„Különleges örömet szerez, ha látod, amint egy nagyon szép fa áthalad a fűrészen – mondja Kennedy – és látod benne a rostokat, és ha szereted a termékedet, az boldoggá tesz.”

 

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.