Modern, nagy teljesítményű fűrésztelep Lettországban

A Modern High-Performance Sawmilling in Latvia

 

A lettországi PRO WOOD cég arról számolt be, hogy a Wood-Mizer WM4000 fűrészsor üzemeltetésének megkezdése óta megháromszorozták a termelési mennyiséget, megtartották a dolgozói létszámot és jelentősen csökkentették a fahulladékot.

 

 

Ha házat épít vagy felújít Lettországban, biztosan jól ismeri a PRO WOOD nevet. Ez a cég fontos részesedéssel rendelkezik a fűrészáru piacon. A PRO WOOD nagyon különbözik az óriás fűrészüzemektől és a termékeiket ömlesztve értékesítő cégektől, mert lehetőséget ad a vásárlóknak arra, hogy kiválasszák, melyik deszkákat szeretnék megvásárolni!

A PRO WOOD tulajdonosa, Mareks Zdanevics egy példát hoz fel erre: „Bejön hozzánk egy ügyfél. Házat épít. Fára van szüksége. Legyártjuk neki termékeket; megpakolunk egy teljes teherautót - 28 különböző szabvány méretű deszkával. Van egy raktárunk is, amely tele van késztermékekkel. Annyit választhat, amennyire szüksége van, vehet akár egy deszkát is. Rigában két üzletünk van, és saját magunk szállítjuk ki a fűrészárut az ügyfeleknek.”

Bár a PRO WOOD nagyon aktív a helyi lett piacon, a cég külföldi ügyfeleknek is szállít fát. Összesen a világ 28 országában van jelen.

 

 

A PRO WOOD története

Harminc évvel ezelőtt a PRO WOOD termelő csarnokának a helyén sűrű erdő volt.

Mareks Zdanevics ezt mondja: „A Szovjetunió megszűnése után a lettek visszakapták a tulajdonukat. Anyámnak visszaadták a családunkhoz tartozó földeket. 18 éves voltam, kézbe vettem egy vadonatúj Husqvarna láncfűrészt, és megpróbáltam fát vágni az erdőnkben – ez volt az első fűrészelési élményem.”

Mareks azonnal problémába ütközött. „Lettország akkoriban rendkívül szegény volt. Lehetetlen volt faszállító teherautót találni a rönkök szállítására.” Ezért az első autó, amit vásárolt, egy faszállító teherautó volt.

„Teherautó-sofőr lettem, és elkezdtem rönköket szállítani. Később elkezdtem fát vásárolni aukciókon. Aztán egy nap valaki megkérdezte: „Miért nem fűrészelsz deszkákat? Menj, próbáld meg.”

 

 

Így 1994-től kezdődően, Mareks fokozatosan több kis szalagfűrészgéppel fejlesztette fafeldolgozó vállalkozását az édesanyja földjén.
 


Ismerkedés a Wood-Mizer technológiával

„Már régen hallottam a Wood-Mizerről” – folytatja Mareks. „Egyszer láttam egy Wood-Mizer fűrészgépet működés közben egy kiállításon. Emlékszem, a kezelő egy ülésben ült a fűrészfej mellett. Lenyűgözött ennek a fűrészgépnek a teljesítménye! Az akkori fűrészgépeknél a rönkök kézi berakodására és a fűrészfej kézi előtolására volt szükség. A Wood-Mizer esetében a termelékenység kétszer akkora volt. Azonnal megtaláltam a Wood-Mizer elérhetőségeit, de akkoriban az ár megfizethetetlennek tűnt számomra.”

A Wood-Mizer fűrészgép megvásárlásának ideje 2017 februárjában érkezett el. A PRO WOOD egy új fűrészgépbe akart beruházni, és a Wood-Mizer termékcsalád legerősebb és leghatékonyabb ipari gépe mellett döntött.

Felkészülés a nagy befektetésre

Mareks Zdanevics bevallja, hogy a döntés nem volt könnyű.

„Először is, akkoriban ez volt a cégem addigi legnagyobb befektetése. Másodszor pedig Lettországban senkinek nem volt ilyen gépe – WM4000”.

A WM4000-es géppel együtt egy EG300-as szélezőt/sorozatvágót is vásároltunk a Wood-Mizertől valamint beszereztünk egy anyagmozgató rendszert egy helyi gyártótól.

„Jól előkészültünk: lebetonoztuk a helyszínt, majd kialakítottuk az elektromos csatlakozókat és az elszívó rendszert” – mondja Mareks. „Amikor a gép megérkezett, kb. 2-3 nap alatt beszereltük, majd egy héttel később el is kezdtük a fűrészelést.”
 

 

A WM4000 jellemzői és előnyei

„Új valóság alakult ki a fűrésziparban: nagyobb termelékenységre van szükség, ugyanakkor kevesebb embert kell alkalmazni – így csökkennek a termelési költségek” – mondja Mareks Zdanevics.

A WM4000 fűrészgép nagy hatásfokú teljesítményt nyújt a következő jellemzőinek köszönhetően:

  1. A fűrészgép keskeny szalagokkal működik, amelyek könnyen karbantarthatók és olcsóbbak, mint a széles szalagok, és kevesebb energiát igényelnek (a WM4000 22 kW-os fő motorral van felszerelve)
  2. A nagy teljesítményű hidraulikus rönkkezelő rendszer olyan munkaigényes műveleteket hajt végre, mint a rönk berakodása, forgatása, szintezése és rögzítése. Mielőtt egy WM4000 elkezdett működni a PRO WOOD-nál, az embereknek manuálisan kellett elvégezniük ezeket a feladatokat, és amikor elfáradtak, a termelékenységük nagyon lecsökkent.
  3. Az anyagmozgató rendszer a rönk berakodó rámpáról hordja be a rönköket a gépbe, a kész deszkákat pedig a beépített szállítószalagon keresztül automatikusan távolítja el a gépből. Ezek a műveletek nem igényelnek kézi munkát.
  4. Az innovatív WM4000 vezérlőrendszere lehetővé teszi, hogy egy kezelő a megemelt vezérlőállomáson dolgozzon úgy, hogy jó rálátása legyen a munkaterületre.

 

 

Hogyan működik a WM4000 fűrészsor?

A Wood-Mizer elmondása szerint a WM4000 fűrészgép a keskeny szalagokkal (nagy hozam, alacsony energiafogyasztás, egyszerű szalag-karbantartás) a széles sávú fűrészlapok jellemzőivel összehasonlítható nagy teljesítményt nyújt.

„A WM4000 termelékenysége háromszor nagyobb, mint az egyszerűbb és olcsóbb fűrészgépeké" - mondja Mareks Zdanevics.

 

 

Így néz ki a WM4000 működése a PRO WOOD telephelyén.

A rönköket a műhelyen kívüli rakodórámpán tárolják, ahol egy nap anyagkészletét egyszerre lehet betárolni. A lánchajtás mozgatja a rönköket a műhelyen belül, és egyenként rakja fel a WM4000 munkapadjára.

A gépkezelő a vezérlőállomáson van. Ő vezérli a gép összes funkcióját két joystickkel. Információkat kap az érintőképernyőn, amely adatokat jelenít meg a deszka méreteiről, a fűrészfej függőleges és vízszintes helyzetéről, valamint a szalag teljesítményéről. Egy elektronikus Beállítómű segít neki beállítani a deszka vastagságát.

A legtöbb Wood-Mizer fűrészgéphez hasonlóan a WM4000 is konzolos fejjel rendelkezik, amely lehetővé teszi a nagy rönkök vágását. „Számunkra az a legjobb ebben a gépben, hogy nagy átmérőjű rönköket is el tud vágni” – magyarázta Mareks. „A fűrészgép könnyen el tud fűrészelni a keskeny végükön 50-60 cm átmérőjű rönköket is, amiből nagy gerendákat állít elő.”

A rönk munkapadra rakása után a kezelő megkezdi a rönkforgatást hidraulikus láncfordítóval, a rönk kiegyenlítését hidraulikus láblécek segítségével, végül biztonságosan rögzíti a rönköt.

„Nem kell kézzel forgatni a rönköket. Hiszen képzeljük csak el, egy 40 cm átmérőjű rönk körülbelül egy köbméter fa, vagyis 700-850 kg. A fűrészgép könnyen forgatja, és miután a deszka elkészült, automatikusan kihordja az anyagot a fűrészgépből.”

 

 

A kezelő akkor kezdi el a fűrészelést, amikor a rönk megfelelően van elhelyezve és a munkapadhoz van rögzítve. A fűrészfej mozgását szervomotorok vezérlik, amelyek gyorsan reagálnak a kezelő utasításaira, ami szintén növeli a termelékenységet.

A fűrészgép akkor állít elő deszkákat, amikor a fűrészfej a kezelőállomás felé mozog. Amikor a fej visszafelé mozdul, a kész deszkát eltávolítja a gépből, és átviszi a gép mögötti beépített kihordó szalagra, amely automatikusan bekapcsol (a kihordó szalag nem jár folyamatosan az energiatakarékosság érdekében).

 

 

Ezután a deszka a Wood-Mizer EG300 sorozatvágóba kerül.

„A sorozatvágó egy remek gép!” Mondja Mareks Zdanevics. „Régebben attól tartottam, hogy nem lehet pontos méretekben előállítani a deszkákat. De a közel harminc éves gyakorlatom során bebizonyosodott, hogy az EG300 sorozatvágó az egyik legértékesebb berendezés, megfizethető áron.”

Az EG300 sorozatvágó legfeljebb öt körfűrésszel szerelhető fel. A fűrészlap pozíciója a mozgatható kezelőpanelről állítható be a kívánt deszka szélességhez.

„A géppel a következő személyek dolgoznak: egy személy a WM4000-et, egy másik pedig a sorozatvágót kezeli. Mögötte van egy segédmunkás és két ember van a csomagolósoron, akik egymásra rakják a kész termékeket.”

„8 órás műszakban dolgozunk, és naponta körülbelül 40 köbméter rönköt dolgozunk fel” – mondta Mareks. „Rengetegen felrótták nekünk, hogy igen, persze, nagyszerűen tudunk új technológiát alkalmazni, de hány embert bocsátottunk el? Nem kellett senkit sem elbocsátani. Ehelyett ugyanazzal a csapattal megháromszoroztuk a gyártási mennyiséget.”

 

***

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.