Cikkek

A skót fűrészmesterek a modern Wood-Mizer WB2000 technológiára támaszkodnak a profittermelés érdekében

„Skócia gyönyörű hely a gyönyörű tájai, kastélyai és kiszámíthatatlan időjárása miatt. Az Edinburgh-tól északra tartó utazók Perthbe jutnak, ahol azt gondolhatják, hogy ez a civilizáció utolsó bástyája, de a hegyek fölött ott van Inverness. Mikroklímájával és termékeny talajával Észak-Skóciának ez a meglepően meleg kis része tökéletes a jó fatermesztéshez” – mondja Ronald Munro Ferguson, a Novar Sawmill tulajdonosa.

Wood-Mizer LT15-ös fűrészgép Szlovéniában egy hegy tetején

A Wood-Mizer fűrészgépek a világ legszokatlanabb helyein találhatók meg, például Szlovéniában, egy hegy tetején 1220 méteres tengerszint feletti magasságban,ahol a Szent Anna katolikus templom található. A templom több mint 700 éve épült, és sok zarándok szent helye, hiszen szentélyt őriz – egy sötét arcú Madonna szoborképet.

Egy olasz családi tűzifa üzlet növeli a nyereségét az LT70-es fűrészgéppel

Rómától körülbelül 50 km-re északkeletre Stefano Chini nagyapja családi vállalkozást indított 1929-ben, és kézzel hasított vasúti talpfákat árult. Stefano édesapja a fafeldolgozó iparban nevelkedett fel, és kemény munkája révén sikeres tűzifagyártó céget épített fel. Stefano 2007-ben kezdte teljes munkaidőben irányítani az üzletet. Harmadik generációs tulajdonosként már saját fia jövőjén gondolkodik a családi vállalkozással.

A Nelson Wood Shims 30-50%-os teljesítménynövekedésről számol be a legújabb Wood-Mizer TV6000 / MR6000 fűrészgép rendszerrel kapcsolatban

Az egyesült államokbeli minnesotai székhelyű Nelson Wood Shims Észak-Amerika legnagyobb hézagoló gyártója, amely kiváló minőségű famegmunkáló termékeket gyárt országos terjesztésre. A vállalat a közelmúltban beruházott egy új fűrészgép rendszerbe, hogy maximalizálja a rönkből kinyerhető hasznosanyag mennyiséget, miközben csökkenti a beruházási és üzemeltetési költségeket.

Családi vállalkozás beindítása Wood-Mizer fűrészgépekkel a Francia Riviérán

A Spinelli Palanca Services cég több mint egy évszázados tapasztalattal rendelkezik a fakitermelésben, tarvágásban, és a fa megmunkálásában. A családi céget 1912-ben alapították, és generációkon keresztül fejlődött. 2014-ben az üzletet két szenvedélyes faipari dolgozó – Sebastien Spinelli és partnere, Cyril Palanca – vette át, hogy folytassák a családi örökséget a szolgáltatás kiváló minőségének megőrzése mellett.

Tölgy fűrészelése Wood-Mizer gépekkel Walesben

2023-ban az éves Wood-Mizer Ügyfélnapokat az észak-walesi Saint Asaphban, az Oak Frame Company-ben tartották. Simon Belfield, a szenvedélyes fűrészmester és cégtulajdonos különféle tölgy és vörösfenyő termékek készítésére szakosodott, beleértve a kész kabinokat, pavilonokat, garázsokat és kerti fészereket, de mindenekelőtt a tölgyfa tetőket, kereteket és építményeket. „Mindig is szerettem fával dolgozni” – mondja Simon. „A fa mindenki számára vonzó. Nagyon sok végfelhasználása van. Ez egyszerűen egy fenomenális alapanyag.”

Fűrészelés, sajtkészítés és gazdálkodás a szlovén Alpokban

Egy szlovén gazda mesél a hegyi falu életéről, arról, hogy miért döntött úgy, hogy vesz egy fűrészgépet, és hogyan segíti a gép a helyi közösséget.

Pásztor kabinok építése Wood-Mizer gépekkel a francia Alpokban

Amellett, hogy minőségi faházakat épít a pásztorok számára, Aleksander Salicis, a francia Alpokban fekvő Plan du Verdon település ácsa helyi fát használ, hogy asztalos szolgáltatásokat nyújtson és termékeket biztosítson ügyfelei számára. Aleksander több Wood-Mizer gépet üzemeltet fűrész- és fafeldolgozó cégében, a Salicis Charpente-ben.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.