A Wood-Mizer 1982-ben jött létre szerény kezdetekkel, egy garázsban Indiana államban, az USA-ban. Donald Laskowski és Daniel Tekulve egy olyan ötlettel állt elő, amellyel a rönköket hatékonyabban lehetett hasznos faanyaggá alakítani. Valami újat hoztak létre, és nyilvánvalóvá váltak új lehetőségek. Hirtelen, bárki elő tudta állítani a faanyagot a saját részére könnyen és gazdaságosan, és a fafeldolgozók között kialakult egy forradalom szerte a világon.

Létrehoztak egy gyárat Indianapolisban, amely 5 éven belül több mint 2500 fűrészgépet gyártott. Az olcsó fűrészgép nagy sikert aratott, mivel olyan minőségű faanyagot tudott előállítani, amelyre addig csak a drágább gépek voltak képesek!

A hordozható fűrészgépek iránti kereslet egyre nagyobb lett és az ügyfelek nagyobb teljesítményű gépekre vágytak. A Wood-Mizer ezért 1997-ben piacra dobta Super sorozatú fűrészgépeket. A következő fűrészgép az LT15 volt - akkoriban ez volt a Wood-Mizer legkisebb gépe.

1990-ben egy lengyel vállalkozó felismerte a lehetőségeket, és bevezette a Wood-Mizer termékeit Európába. Az európai központunkat Kolo városában, Lengyelországban hoztuk létre, hogy kiszolgálja az európai, afrikai és ázsiai piacokat.

Ez 1990 nyarán volt. Egyre többen ismerték meg a vékony fűrészjáratú technológiát, így a cég további növekedést ért el. Ma a lengyel Wood-Mizer Industries létesítmény vezető szerepet tölt be az iparágban, és meghatározza az egész iparág fejlődését.

Az alábbiakban felsorolunk néhány lenyűgöző tényt a Wood-Mizer európai gyártóközpontjának 30 éves történetéről, a cég lengyelországi központja, Kolóban található.

• A Wood-Mizer a legfejlettebb japán és német robot fémmegmunkáló gépeket használja a gyártás során, és folyamatosan fektet be a legújabb technológiai berendezésekbe és a munkavállalók szakmai képzésébe.

• A Wood-Mizer műhelyei, raktárai és irodái több mint 15 000 négyzetméter területen, mintegy kilenc hektáron terülnek el.

• Az általunk kifejezetten a fa fűrészelésére kifejlesztett, és az iparban minőségi mintává vált Wood-Mizer szalagok gyártása ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkezik: 2015. A Wood-Mizer TOOLS márkanév alatt megtalálható vágószerszámok több mint 2500 különböző terméket tartalmaznak, beleértve a keskeny és széles szalagokat, gyalukéseket, keretes fűrészgépeket, körfűrészeket; és a kínálat folyamatosan bővül.

• Körülbelül 400 alkalmazott dolgozik a Wood-Mizer európai üzemében. A Wood-Mizer továbbképzést, visszatérítési programokat kínál a felsőoktatás területén, és más módokon is befektet az alkalmazottakba. Folyamatosan fejlesztjük a termelést a LEAN gyártási módszerekkel.

• A Wood-Mizer tervezési irodájában magasan képzett mérnökökből álló csapat dolgozik, akik együtt dolgoznak az amerikai kollégáikkal, és egyedi technológiai megoldásokat dolgoznak ki a hatékony fűrészeléshez. Különösen az új TITAN ipari berendezés családra jellemző, hogy mind a tervezés, mind a gyártás során figyelembe veszi az ügyfelek egyedi igényeit.

• A lengyel Wood-Mizer gyár négy kontinensre szállít berendezéseket és szerszámokat - Európába, Amerikába, Ázsiába és Afrikába. A modern világunkban a technológiai berendezések minőségét az értékesítés utáni szolgáltatások rendelkezésre állásával kell kiegészíteni. A Wood-Mizer szervizközpontok alkatrészraktárakkal és tapasztalt szakemberekkel működnek 110 országban.Ma a Wood-Mizer már nem kizárólag szalagfűrészeket és szalagokat gyárt. Nemrégiben egy másik, Svédországban található gyár is a Wood-Mizer Corporation részévé vált. A Wood-Mizer AB kiváló minőségű, kompakt, univerzális csiszolókat/gyalukat gyárt. Így megvalósul a Wood-Mizer azon ötlete, hogy olyan berendezéseket szállítson, amelyek a rönköktől késztermékekig dolgozzák fel a fát.

A Wood-Mizer több mint 80 000 fűrészgépet gyártott, amelyek ma a világ minden részén működnek.

Ön is csatlakozhat a Wood-Mizer családhoz!Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.