Egy jegyespár jógatermet épített

By Olivia Eaker, Wood-Mizer

Egy jegyespár jógatermet épített

A Colorado állambeli Salida városában élő Parker Dunbar arra használta a Wood-Mizer LT15 hordozható fűrészgépet, hogy vadonatúj jógatermet építsen a menyasszonya, Jillayne számára.

 

Dunbar Yoga StudioDunbar Yoga Studio

 

Álmok valóra váltása

Parker és Jillayne egy helyi gyógyfürdőben találkozott először, ahol a kölcsönös vonzalom mellett kialakult ennek a projektnek az ötlete is. Jillayne szenvedélye a jóga, és saját iskolát akart indítani egy stúdióteremben: ez inspirálta a párt a projektre. 

– Egy beszélgetéssel kezdődött az első randin. Egyedi jógaterem és menyasszonykérés lett a vége – magyarázza Parker.  

 

Interior of the Yoga StudioInterior of the Yoga Studio

 

A kapcsolatuk folytatódott, Parker pedig kezdte megvalósítani Jillayne álmát. Csak egy hordozható fűrészgépre volt szükségük. 

– Egy magánfarmon kezdtem [a pályámat] a coloradói hegyekben. A farm tulajdonosának volt akkor egy Wood-Mizer LT40-es fűrészgépe, ami rögtön megtetszett nekem – mesélte Parker. 
 
Némi keresgélés után Parker és Jillayne úgy döntött, hogy egy Wood-Mizer LT15 hordozható fűrészgép lenne a legjobb a projektjükhöz. 

 

Parker DunbarParker Dunbar

 

Az építés folyamata 

– Egy 18 négyzetméteres, favázas jógatermet építettünk kiszáradt, lábon álló helyi fákból – magyarázza Parker. – A projekthez minden fát egy tőlünk 25 percre lévő helyi erdészetből szereztünk be. Az összes faanyagot, és a padlót is égettük, majd drótkeféztük a jó kinézet és használhatóság céljából. 

 

Jillayne on the sawmill Jillayne on the sawmill

 

A terem szinte minden eleméhez a helyi erdőből származó lucfenyőt használtak. 

– Lucfenyőt használtunk a faszerkezethez, a padlóhoz, meg a belső és külső falburkolatokhoz is. A kis tornácot és az ablakokat is lucfenyőből készítettük – mondta Parker. 

A munka során egyre szorosabb lett Parker és Jillayne kapcsolata, és új dolgokat is tanultak. 

– Jillayne megtanulta egyedül kezelni az LT15-öt. A gép egyszerűsége révén Jillayne könnyedén megtette első lépéseit a fafeldolgozás terén. Megtanulta az asztalosmunkát, és a faszerkezet felállítását is. Én is sokat tanultam a jógáról – osztotta meg velünk Parker. 

 

Inside of Dunbar Yoga StudioInside of Dunbar Yoga Studio

 

Bár Parker is szívesen gyakorol a DaWally iskolában Jillaynnel, az épület elsődleges célja az, hogy Jillayne jógát tanítson a tanítványainak.  

– Az LT15-ösön gyalultuk a faanyagot. Egy hét elég volt a teljes kiszáradáshoz. Egyik hétvégén gyalultuk, a következőn pedig már az illesztéseket készítettük. Együtt állítottuk fel és burkoltuk be – mesélte Parker. 

 

Yoga Studio DeckYoga Studio Deck

 

Szeretettel épült

– Egyértelműen szeretettel építettük. A munka tovább tartott, mint terveztük, és az építés során is egyre alakult. Miután elkészült, végre használatba vehettük, és mást is csinálhattunk a hétvégeken – mondja Parker. 

 

Dawally StudioDawally Studio

 

– Nagy öröm ilyen munkát végezni a szabadidőnkben. Csak kevés ember képes a semmiből valamit alkotni. A Wood-Mizer fűrészgépünk egyszerűsége és hatékonysága nagyon megkönnyítette ezt a munkát – mondta Parker. 
 
A terem már elkészült, de a pár folytatni kívánja a fafeldolgozási kalandokat. 

– Házat építünk, ezért vettünk egy Wood-Mizer MP200 gyalu/csiszoló gépet a fafeldolgozási munka gyorsításához.

***

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.