Egy volt villanyszerelő álomotthont épített Kanadában

By Chase Warner, Wood-Mizer

Former Electrician Built Dream Home in Canada

Nathan Shewchuk nyolc év kemény munkával és odaadással valósította meg élete álmát, saját otthonát, néhány segítővel és egy Wood-Mizer hordozható fűrészgéppel együtt.

 

 

Nathan Shewchuk, aki több mint egy évtizeden át villanyszerelőként dolgozott csúcskategóriás egyedi otthonokban Oregonban, rájött, hogy az életnek többnek kell lennie. „Elegem volt a városból, és nem akartam mást, mint beköltözni Kanada távoli részébe, és házat építeni - így is tettem” – mondta Nathan. 

 

 

Nathan története 2007-ben kezdődött, amikor földet vásárolt a kanadai British Columbia tartományban otthona felépítéséhez. Nathan rájött, hogy vagy vásárolhat fűrészárut és elszállíthatja távoli helyére, vagy saját maga állíthat elő fűrészárut a földjéről származó helyi fa felhasználásával. 

„Megnéztem néhány különböző fűrészgépet, de nem találtam semmi Wood-Mizerhez hasonlót” – mondta Nathan. „Azt hiszem, ez az egyetlen megoldás. Micsoda praktikus eszköz!” Minden korábbi fűrészelési tapasztalat nélkül Nathan vásárolt egy LT40 hidraulikus hordozható fűrészgépet, és belevágott élete új fejezetébe. „Egész életemet a szakmában, az asztalosiparban töltöttem, így [az építés és a famegmunkálás] nem volt újdonság számomra.”

 

 

Nathan az otthona faanyagának 100%-át Wood-Mizer fűrészgépével szerette volna előállítani, de ez rengeteg utat és rengeteg időt jelentett, amit a szárításra kellett fordítani. „Nyolc év telt el a terep megtisztításától az utolsó szögig” – mondta. Az építkezés első évében Nathan befejezte a tetőt. Az otthona ablakaihoz és ajtóihoz szükséges összes cédrusanyagot elkészítette a géppel. Szomszédja és az asztalosmester, Kit segítségével elkészültek az ablakok és az ajtók, és Nathan ősszel, először költözhetett be az otthonába. „A Wood-Mizer csodálatos eszköz volt; tökéletes volt a munkához” – mondta.

 

 

Az elkövetkező néhány évben Nathan nyírfát és douglasfenyőt fűrészelt az otthona többi részéhez, és az ablakokhoz szükséges összes hátralévő faanyagot is előállította. Épített egy sziklakandallót és zuhanyzót is, és legyártotta a falakhoz és a mennyezethez az összes csapos fát. Nyolc év kemény munka után és 52 köbméter douglas fenyő, vörösfenyő, nyír és cédrus fűrészelése után az LT40 hidraulikus hordozható fűrészgépén Nathan végre elkészült álmai otthonával és famegmunkáló műhelyével. Sok barát és szomszéd segítségével Nathan az alapoktól kezdve befejezte házát, ahogyan azt megálmodta. „Kit szomszédom készítette el az összes szekrényt, ajtót és befejezte az ácsmunkákat, a barátom, Doug pedig kéz a kézben ott volt az asztalosmunkában és sok ötletet is adott” – mondta Nathan. „Sokan segítettek az úton, és nagyon szerencsés vagyok, hogy sok jó barátom van.”

 

 

Nathan becslése szerint 70.000 és 80.000 dollár közötti összeget takarított meg azzal, hogy saját fűrészárut fűrészelt otthonába, amelyben 110 m2 lakótér, 140 m2 famegmunkáló műhely és 46 m2 terasz található. „Elképesztően sok embernek tetszik az otthonom” – mondta Nathan. „Összességében elmondhatom, hogy életem legszebb időszaka volt az építkezés és sok embernek köszönetet mondhatok a tudásukért és képességeikért. Enélkül ez nem valósulhatott volna meg.” Ami a jövőt illeti, Nathan alig várja, hogy nekivághasson következő projektjének a Wood-Mizer fűrészgépével.

 

***

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.