A Wilson Enterprises növekszik a Wood-Mizer WB2000 ipari fűrészipari rendszerrel

By Olivia Eaker, Wood-Mizer

A Wilson Enterprises növekszik a Wood-Mizer WB2000 ipari fűrészipari rendszerrel

 

A Michigan államban található, családi tulajdonban lévő és család által üzemeltetett Wilson Enterprises 1985 óta kínál kiváló minőségű fatermékeket lakberendezési, építőipari és kézműves projektekhez. A közelmúltban a vállalat befektetett egy Wood-Mizer WB2000 ipari fűrészipari rendszerbe, hogy házon belül dolgozza fel a rönköket késztermékekké. A cég a fatermékeit közel 5000 kiskereskedelmi üzletben kínálja szerte az Egyesült Államokban.

Wilson EnterprisesWilson Enterprises

 

Takarítóból cégtulajdonos

A Wilson Enterprises tulajdonosa, Gerry Wilson fiatal kora óta tagja a fűrészipari és faipari közösségnek. Gerry 13 évesen a helyi fatelepen a takarítócsapat tagjaként kezdett, és rengeteg tudást szerzett a faiparral kapcsolatban, és tudta, hogy hosszú távon is az ipar része akar lenni. 

 

LogsLogs

 

Az évek során Gerry megalapította a Wilson Enterprises-t, és folyamatosan gyarapította tapasztalatait a faiparban friss örökzöld koszorúk és füzérek kézi készítésével, valamint kabinok építésével Michigan egész területén. „Vállalkozásunk több mint 20 éve friss örökzöld termékeket gyárt” – mondta Gerry. „Volt egy építőipari cégem, és faházakat építettünk a Felső-félszigeten. Sok hornyos fűrészárut is gyártottam, és felhasználtam a kabinépítési folyamatban. Elkezdtünk kézműves termékeket gyártani a kézműves ipar számára. Cégünk lassan egyre jobb minőségű termékek és faburkolatok gyártásával kezdett foglalkozni, és ahogy teltek az évek, egyre több terméket fejlesztettünk ki méretre vágott fűrészáruval és horonnyal.”

 

PackagingPackaging
Andrea Operating SawmillAndrea Operating Sawmill

 

A rönköktől a késztermékekig

„Itt mindent házon belül csinálunk. Megvásároljuk a rönköket, felfűrészeljük, hosszant vágjuk őket, van négy nagy szárítónk, így mindent házon belül szárítunk” – mondta Gerry. „Onnantól tulajdonképpen mindent feldolgozunk a késztermékig, az elejétől a végéig.” 

 

Andrea WorkingAndrea Working

 

A Felső-félszigeten található Wilson Enterprises minden nagyszerű természetes faanyagot felhasznál, amit Michigan kínál. „Szinte az összes fánk a michigani Felső-félszigetről és Wisconsin északi részéből származik” – mondta Gerry. A fa kiválasztásakor a Wilson Enterprises általában 20-91 cm átmérőjű rönköket vásárol. Fűrészgépünkkel akár 6,1 méter hosszúságot is képesek vagyunk vágni, de általában 2,4 és 3,6 méter közötti rönköket dolgozunk fel. 

Andrea on SawmillAndrea on Sawmill

 

A Wilson Enterprises főfűrészmestere, Andrea Walechka megemlítette, hogy olyan fákat használnak a kandallóburkolatokhoz, mint a vörös és fehér fenyő, nyír, juhar, sügér, nyárfa és cédrus. „Nagyon jó munkakörnyezet, ahol megtanulhatod, hogyan kell kézzel dolgozni, és tudod, hogyan készül el egy termék az elejétől a végéig, mert a folyamat a nyers rönktől a kemencében szárításon keresztül a késztermékig tart, és jó látni, ezt az egész folyamatot” – mondta Andrea. 

MachineMachine
wb2000 w logwb2000 w log
wb2000wb2000

 

Hogy lépést tartson termékkeresletével, a Wilson Enterprises megvásárolt egy Wood-Mizer WB2000 fűrészipari rendszert, amely egy hatfejű hosszantvágót, deszkaélezőt és anyagmozgató berendezéseket is tartalmaz. „A berendezéseink az évek során gyarapodtak, egy nagyon kicsi fűrészgéppel kezdtük, és most a Wood-Mizer ipari géppel dolgozunk” – mondta Gerry. „Van egy WB2000-esünk, ez egy ipari gép. Olyan fűrészt szerettünk volna, ami tartós lesz, és amikor megkaptuk és elkezdtük használni, akkor derült ki, hogy milyen jól is van kialakítva. Biztos, hogy a piacon fellelhető gépek közül ez fogja legtovább bírni.”

 

planksplanks

 

A Wilson Enterprises fűrészüzeme napi 28-35 köbméter faanyagot dolgoz fel. „Ez a gép segít nekünk állandó mennyiségű fa- és fűrészárut előállítani, és ez valóban hozzájárult cégünk növekedéséhez” – mondta Gerry. „A Wood-Mizer szolgáltatása nagyon jó. Eljöttek a létesítményünkbe, és átbeszélték velünk, hogy milyen lehetőségek vannak, és mi lenne a legjobb nekünk. Miután körülbelül egy hónapig üzemeltettük, ott voltak a környéken, beugrottak hozzánk, és segítettek a problémáink megoldásában, a szoftver és a gép működésével kapcsolatban.”

HR700HR700

 

A WB2000 ipari fűrészgép mellett a Wilson Enterprises egy Wood-Mizer ipari deszka szélezővel és egy HR700 vízszintes hosszantvágóval is rendelkezik. „Van egy nagyon szép 6 fejes hosszantvágónk is, így a rönköket a WB2000-el támasztékká alakíthatjuk, majd a HR700 hosszantvágó fűrésszel deszkákat állítunk elő. Ez valóban segít az egész folyamatot hatékonyabbá tenni” – mondta Gerry. A HR700 vízszintes hosszantvágó fűrész segített növelni a termelést azáltal, hogy egyszerre 7 deszkát vághatunk a hat hosszantvágó fűrészfejjel. A gépen van kihordó asztal is, amely az elfűrészelt áru fűrészelés utáni kezelésében segít. Amint a fűrészáru elhagyja a fűrészgépet, az asztalra kerül, amely vagy a hosszantvágóra, vagy a szélezőre továbbítja a fát. „Ez egy nagyon egyszerű és hatékony módja a fűrészáru előállításának” – mondta Gerry.

conveyorconveyor
conveyor tableconveyor table

 

A termékeik iránti nagy kereslet miatt a Wilson Enterprises gondoskodik arról, hogy ügyfelei sokféle módon hozzáférhessenek termékeikhez. Nemcsak méretre vágott fűrészárut adnak el a helyi fatelepeknek, hanem a helyi vevőknek is értékesítenek hornyolt fűrészárut. „Termékeinket az interneten is árusítjuk, ezért van saját weboldalunk, és az Amazonon is értékesítünk” – mondta Gerry. „Itt van egy szállítási részlegünk, így a mindennapi termékeket közvetlenül az emberek otthonába szállítjuk."

woodplankswoodplanks

  

Miközben a nagyobb együttműködő vásárlóik számára különböző méretű fűrészárut és hornyos, csapolt termékeket gyártanak, szélezett és fehér nyírfa termékeket is tudnak értékesíteni. „Jelenleg közel 5000 kiskereskedelmi üzletben vagyunk jelen országszerte fatermékeinkkel” – mondta Gerry.

 

edgesedges

 

Ahogy a Wilson Enterprises folyamatosan növekszik, a tovább bővíti a fűrészáru gyártósorát és a csúcsminőségű csapolt hornyos termékek nagy mennyiségben történő gyártását folytatja. „Az ügyfelek örülnek neki, hogy közvetlenül a gyárból vásárolhatnak fűrészárut” – mondta Gerry. „Nagyon örülünk, hogy a növekedésünkre a Wood-Mizerrel együttműködve kerül sor.”

 

finishedfinished

***

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.