A Nelson Wood Shims 30-50%-os teljesítménynövekedésről számol be a legújabb Wood-Mizer TV6000 / MR6000 fűrészgép rendszerrel kapcsolatban

By Wood-Mizer, Europe

Nelson Wood Shims Installs Wood-Mizer Sawmill System to Drive Productivity

 

Az egyesült államokbeli minnesotai székhelyű Nelson Wood Shims Észak-Amerika legnagyobb hézagoló gyártója, amely kiváló minőségű famegmunkáló termékeket gyárt országos terjesztésre. A vállalat a közelmúltban beruházott egy új fűrészgép rendszerbe, hogy maximalizálja a rönkből kinyerhető hasznosanyag mennyiséget, miközben csökkenti a beruházási és üzemeltetési költségeket. 

 

 

A Nelson Wood Shims különféle hézagolókat állít elő az Észak-Amerikában és szerte a világon termesztett csúcsminőségű tűlevelű fából. A hézagoló egy ék alakú fadarab, amelyet a felületek szintezésére és kiegyenlítésére vagy építési projektekhez használnak. A Nelson Wood Shims kiváló minőségű és egyenletes fa hézagolókat is kínál a barkácsolás szerelmeseinek. 65 éves gyártási és marketing tapasztalatuk van, jól felismerhető termékeiket pedig számos jól ismert lakberendezési kiskereskedelmi üzletben értékesítik. „Alapítónk, Wilbur Nelson örökségének megőrzéséhez elengedhetetlen számunkra a kiváló minőségű, szélességben és hosszúságban egyenletes, tollas végű, valódi hézagolók gyártása” - mondja Brian Peterson, a Nelson Wood Shims cég elnöke. 

 

scottbergscottberg

 

2014 nyara előtt a Nelson Wood Shims nem foglalkozott fűrészeléssel. „Nehezen jutottunk hozzá a szükséges rostokhoz, és a fa hézagolók értékesítése tovább nőtt” – mondta Scott Berg, a Nelson Wood Shims üzemvezetője. „Elkezdtünk megoldást keresni a problémánkra, és ráleltünk egy Wood-Mizer belépő szintű fűrészgépre, amely elfért a jelenlegi épületünkben. A Wood-Mizer fűrészipari képzést tartott nekünk, mivel korábban nem foglalkoztunk fűrészeléssel.” 2015-ben a Nelson Wood Shims egy második, nagyobb teljesítményű, LT sorozatú Wood-Mizer hidraulikus fűrészgéppel bővítette a gépparkját. „Beüzemeltük az első gépünket a fa feldolgozására és a gyártási folyamat függőleges integrálására. Ma a Wood-Mizer továbbra is segít bennünket a termelés további racionalizálásában és növelésében azáltal, hogy erősíti hírnevünket a kiváló minőség terén” – mondja Peterson.

 

Nelson Wood Shims Log DeckNelson Wood Shims Log Deck
logramploadinglogramploading
tv60001tv60001

 

 
Ahogy a Nelson Wood Shims tovább növekedett, a vállalat a Wood-Mizerhez fordult, hogy megoldást találjon fűrészüzemi kapacitásának bővítésére. „Ismertük a Wood-Mizer támogatását és azon vágyát, hogy ügyfeleik kedvében járjon” – mondta Berg. „A Wood-Mizer egy automatizált rendszert biztosított elérhető áron." A Wood-Mizer Sawmilling Solutions szakembercsapata egy új, nagy teljesítményű kereskedelmi feldolgozósort tervezett és telepített, hogy megfeleljen a Nelson Wood Shims speciális követelményeinek. Luke Murray, a Wood-Mizer munkatársa elmondta: „A Wood-Mizer ipari gépcsaládja lehetővé teszi számunkra, hogy kielégítsük azon ügyfeleink igényeit, akiknek növekedésben van a cége, vagy növekedni szeretnének. Nagy örömünkre szolgált, hogy a Nelson Wood Shims-szel dolgozhatunk, és egy innovatív, nagy teherbírású fűrészrendszert szerelhettünk be alacsony költségek mellett.”

 

tvsbladestvsblades
logspikewheellogspikewheel

 

A Nelson Wood Shims fűrészüzemi rendszere egy függőleges ikerfűrészt és egy sorozatvágót tartalmaz, amely az innovatív rendszervezérléssel lehetővé teszi, hogy egy gépkezelő dolgozza fel a rönköket, a csökkentett munkaerőköltség érdekében. Az integrált szállítószalagok révén a fűrészáru hatékonyan halad át a rendszeren majd jöhet a válogatás és a stócolás. A vállalat számít a fűrészipari rendszerre, amely rendkívül pontos vágást és kiváló fűrészelést biztosít, növelve a kitermelt hasznosanyag mennyiségét. 

 

tv6000tv6000

 

A TV6000 dupla függőleges fűrész a Wood-Mizer legnagyobb és legrobusztusabb dupla fűrésze, amely kis és közepes átmérőjű, akár 6,6 m hosszú rönkökkel is hatékonyan elboldogul. „A fõ prioritás a rönkbontási folyamat ezen elsődleges szakaszában az, hogy egyforma nyitott felületeket érjünk el a fűrészelt anyagban” - mondta Murray. „A dupla függőleges fűrészünk egyforma nyitott felületű vágást ér el a gyors és pontos rönkbehordó rendszerrel, amely nyomás alatti leszorító görgőkkel és egy behordó lánccal van felszerelve. Ez nagyobb hasznosanyag százalékot eredményez a következő munka fázisban az MR6000-es sorozatvágóknál.”

A munkafolyamat következő lépése az MR6000-es sorozatvágó, amely képes több nagy pontosságú vágásra egyetlen menetben. Az optikai szenzorok érzékelik az anyag jelenlétét, és aktiválják a pneumatikusan meghajtott tartóelemeket, hogy nyomást fejtsenek ki a támasztékra, és pontosan átvezessék a fát az MR6000 fűrészgépen. „Az MR6000 egy igazi igásló, amely a legtöbb készterméket állítja elő” - mondta Murray.

 

actionspikeyactionspikey

 

További rugalmasságot biztosít az, hogy minden gépet úgy terveztek, hogy önálló egységként működjön, de egy fűrészsor részeként is össze lehet őket szerelni abban az esetben, ha a Nelson Wood Shims igényei megváltoznának. „A termelési mennyiségünk 30-50%-kal nőtt, és mindezt kevesebb emberrel értük el” - mondta Berg. „A gép pontos vágása lehetővé tette azt is, hogy elkerüljük a gyalulási fázist.”

 

sawlogconveyorsawlogconveyor

 

A Nelson Wood Shims-nél beszerelt gép tovább növeli a Wood-Mizer globális hírnevét az innovatív fűrészipari termékek és kereskedelmi fűrészsorok kínálatában. „A rendszer kialakítása az ügyfél igényeihez igazodik. Meggyőződésünk, hogy a gép nagy hatékonyságot és kiváló minőségű eredményeket fog produkálni a Nelson Wood Shims számára az elkövetkező években” – mondta John Smith, a Wood-Mizer vezérigazgatója. „Elkötelezett csapataink arra összpontosítanak, hogy segítsenek ügyfeleinknek olyan hosszú távú megoldások kidolgozásában, amelyek a befektetések maximális megtérülését eredményezik.”

 

log edgerlog edger

 

Peterson és Berg elmondta, hogy a beszerelési folyamat nagyon zökkenőmentesen zajlott, és a Wood-Mizer csapata mélyreható képzést nyújtott a gép működtetésével kapcsolatban az összes gépkezelő számára. „A Wood-Mizer időben szállított, és kiváló beszerelési szolgáltatást nyújtott” - mondta Berg. „Nagyra értékeljük azt a gyakorlati részvételt, szolgáltatást és elkötelezettséget, amellyel a csapat támogat minket. Ez egy hosszú távú partnerség kezdete a Wood-Mizerrel” – mondta Peterson.

 

cutandedgedcutandedged
Nelson Wood Shims OffbearingNelson Wood Shims Offbearing
Nelson Wood Shims YardNelson Wood Shims Yard

 

A TV6000 / MR6000 gépsor előnyei a Nelson Wood Shims-nél

  • A fűrész rendszer egyedi tervezése a megrendelő igényei és költségvetése szerint
  • Részletes projektmenedzsment
  • Világszínvonalú gyártás
  • Mélyreható oktatás és beszerelés
  • A kibocsátás 30% - 50%-kal nőtt
  • Csökkentett munkaerő költségek (kevesebb ember vesz részt a folyamatban)
  • A gyalulási folyamatra nincs szükség a sorozatvágás után
  • Folyamatos, kiváló minőségű fa hézagoló gyártás, növekedési lehetőséggel


***

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.