Családi vállalkozás beindítása Wood-Mizer fűrészgépekkel a Francia Riviérán

Restoring Family Sawmilling Business with Wood-Mizer LT20 in Cote d’Azur, France

 

A Spinelli Palanca Services cég több mint egy évszázados tapasztalattal rendelkezik a fakitermelésben, tarvágásban, és a fa megmunkálásában. A családi céget 1912-ben alapították, és generációkon keresztül fejlődött. 2014-ben az üzletet két szenvedélyes faipari dolgozó – Sebastien Spinelli és partnere, Cyril Palanca – vette át, hogy folytassák a családi örökséget a szolgáltatás kiváló minőségének megőrzése mellett. 

„A fával való munka a család életének középpontjában van” – magyarázza Sebastien Spinelli, a cég társtulajdonosa. „A fáról mindent megtanultam nagyapámtól és édesapámtól, akik korábban fakitermelőként és fűrészmesterként dolgoztak. Apám, Didier Spinelli indította be a Castagniers-i fűrészüzemet, én pedig 2014-ben csatlakoztam hozzá. A Wood-Mizer gépekkel és szerszámokkal fakereskedést hoztunk létre a Riviérán.”

Manapság a Spinelli Palanca Services a Malaussène melletti L'Able- ban található, mindössze 45 perces autóútra a Földközi-tenger partjától. A cég a különféle építményekhez kínál minőségi faanyagot, de emellett metszést, ritkítást is vállalunk minden fa típushoz, valamint magánlakások és közterületek zöldfelületeinek karbantartását is vállaljuk, a minőségi tűzifa kínálata mellett. „Szenvedélyes emberekből álló csapat vagyunk, akik tudásukat és szaktudásukat különféle faipari szolgáltatásokban hasznosítják, miközben tiszteletben tartják a környezetet. PEFC-tanúsítvánnyal rendelkezünk, és a felelős és fenntartható erdőgazdálkodást elősegítő globális programhoz tartozunk” – mondja el Sebastien.

 

 

A Spinelli Palanca Services alkalmazottai köztudottan jól képzettek a kertekben, parkokban és erdőkben végzett különféle munkák elvégzésében, és megszokták, hogy nehéz körülmények között is dolgoznak - ilyen például a magashegyi fakitermelés. 

A Spinelli Palanca fűrészipari tevékenysége teljes mértékben a Wood-Mizer szerszámokon és gépeken alapul. „Az együttműködés körülbelül két éve kezdődött, amikor online információkat találtunk a Wood-Mizerről. Megvásároltuk az LT20 álló fűrészgépet, 7,2 m hosszú munkapaddal és EG300 deszka élezővel. A kezelő a BMS250 élezőt és a BMT150 fogbeállítót használja az eredeti Wood-Mizer fűrészlapok karbantartásához. Az LT20 a legfontosabb gép a fűrészüzemünkben, mert segít értéket hozzáadni a helyi fához, és a lehető legjobb minőségű termékeket szállítani a vásárlóknak” – mondja Sebastien. 

„Az LT20 fűrészgép a meghosszabbított munkapadjával a ház- és tetőépítési piac által igényelt hosszú gerendákat állítja elő. A helyi erdőkből puhafákat, például fenyőt, lucfenyőt hozunk a völgybe, hogy különféle ácstermékeket készítsünk lakásokhoz, burkolatokhoz és tetőfedéshez. Sikeresek vagyunk a kertépítés területén is” – mutat rá Sebastien. „A vásárlók körében egyre nagyobb a tendencia, hogy helyi fából készült termékeket vásároljanak. Úgy tűnik, az emberek felismerik a helyi örökség értékét. Termékeink a regionális hagyományokon és igényeken alapulnak. Követjük a Riviéra környékének hagyományos asztalos mintáit és a Földközi-tenger partvidékére jellemző kerti kialakításokat.”

 

 

A Spinelli Palanca Services második legfontosabb gépe a Wood-Mizer EG300 deszkaélező. Jól kiegészíti az LT20 gépet, növelve a termelés hatékonyságát. „Hasznos gép, mert gyorsan és könnyedén vágja le a deszkák durva széleit. Egy kevésbé képzett kezelővel is jelentősen felgyorsíthatjuk a minőségi faanyag elkészítésének folyamatát. Ma az EG300-at csak két körfűrészlappal üzemeltetjük, de a jövőben öt lappal szeretnénk felszerelni, és tökéletesen szögletes faanyagot előállítani” – mondja Sebastien.

A Spinelli Palanca Services hamarosan kiterjeszti tevékenységét a WB2000 ipari fűrészgéppel és a hozzá tartozó rönkrakodó és anyagmozgató berendezésekkel. „Ipari fűrészsort szeretnénk építeni a várossal és az anyagilag segítő helyi egyesületekkel együttműködve. A WB2000 fűrészgéppel növeljük a termelékenységet, több értéket adunk a helyi faanyaghoz, és több ügyfelet látunk el minőségi termékekkel” – magyarázza Sebastien Spinelli. 

„A Wood-Mizer berendezést minden fűrészárusnak és famegmunkálónak ajánlom, aki hatékony, megbízható és gazdaságos fafeldolgozási megoldásokat keres. Összehasonlítottuk a Wood-Mizer fűrészgépeket más konkurens márkákkal, és meggyőződtünk arról, hogy a Wood-Mizer a legjobb ár-minőség arányt kínálja. A Wood-Mizer mérnökei éppen most dolgozzák ki a WB2000 ipari vonal konfigurációját, amely a legjobban megfelel üzleti követelményeinknek” – erősíti meg Sebastien.  

 

 

Sebastien Spinelli és cége támogatta a Wood-Mizer francia nyílt napokat, több tucat ügyfelet látva vendégül létesítményükben, hogy megtekintsék a Wood-Mizer fűrészgépek működését. 2023 márciusában a Wood-Mizer itt mutatta be a klasszikus LT40 mobil gépet, az LT20 WIDE Mobile-t, az LT15CLASSIC WIDE Mobile fűrészgépeket, valamint az LT20 álló hosszúágyas fűrészgépet, az EG300 deszkaélezőt és a Spinelli Palanca Services-ben használt fűrészlap-karbantartó berendezéseket. 

További információ:  https://www.spinelli-palanca.fr/ 

 

***

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.