Mobil fűrészelési szolgáltatás Skóciában

By Mareks Lomako, Wood-Mizer

Keith Threadgall egy skóciai fűrészelő vállalkozó. 1999-ben kezdte meg a Wood-Mizer fűrészgép üzemeltetését, először teljes munkaidőben, később pedig szerződéses alapon. Keith most saját, Dél-Skóciában lévő székhellyel rendelkező mobil fűrészelő céget működtet, és egész Skócia területén fűrészel az ügyfelek számára. "Több mint 20 éve foglalkozom fűrészeléssel" - mondja Keith. A környéken szorgalmas és megbízható fűrészelő szolgáltatóként ismert. A Wood-Mizer fűrészgépekkel kapcsolatos ismerete és több évnyi tapasztalata miatt 2011-ben Wood-Mizer képviselővé vált.

1. tipp - Ismerje meg piacát és az ügyfeleit
A mobil szerződéses fűrészelés során Keith sok mezőgazdasági termelőt, tulajdonost és embert látogat meg, akiknek rönkök fűrészelésére van szükségük. A mezőgazdasági termelők és az ingatlantulajdonosok általában tűlevelű fűrészárut igényelnek házak építéséhez, kerítéshez, burkoláshoz és egyéb projektekhez. Emlékeztet arra, hogy szokásos vevői közül sok fafeldolgozással foglalkozik, akinek a saját tölgy rönkjeikből készült egyedi faanyagra van szükségük.


2. tipp - Tervezze meg utazásait részletesen, látogasson meg több ügyfelet is egy területen
Skócia vidéki területeinek nagy részét nagyon nehezen lehet elérni. Keith alkalmanként néhány napra elhagyja otthonát, mivel akár öt óráig is eltarthat, mire Észak-Skócia távoli részeit eléri sok egy sávos úttal. „Gyakran egy nappal korábban elutazom, és panzióban szállok meg a fűrészüzem közelében” - mondja Keith. „Általában megpróbálom a környék különböző ügyfelei számára egyszerre megszervezni a fűrészelést, hogy kevesebb időt vegyen igénybe az utazás. Az emberek néha nem bánják, hogy csak délután érkezem meg, mert reggel időre van szükségük, hogy felkészüljenek a látogatásomra. Ez nagyon jól jön nekem”- teszi hozzá Keith.


3. tipp - Vigyen szalagokat, pótalkatrészeket, szerszámokat és egyéb fogyóeszközöket magával
Általában Keith egyedül utazik, így gondoskodik arról, hogy elegendő alkatrész és szalag legyen nála. „Általában egyedül utazom, és ha bármilyen segítségre vagy speciális gépre van szükség, megkérem az ügyfelet, hogy ezt ő szervezze meg. A fűrészgéphez, szalagokhoz, pótalkatrészekhez, láncfűrészekhez és szerszámokhoz mindig viszek magammal üzemanyagot”- osztja meg Keith. „Általában négy-hat szalagot viszek egy napi fűrészeléshez, ez körülbelül egy-két órás fűrészelést tesz lehetővé szalagonként. Ha 3-4 napig megyek, akkor legalább 20 újraélezett szalagot és legalább egy dobozt új szalagot viszek magammal tartalékként. Pótalkatrészeknek általában B57 hajtószíjakat, szalagvezető görgőket, anyákat és csavarokat viszek magammal a szalagvezető beállításához, és az üzemanyagszűrőkhöz. Általában ezek a dolgok nem érhetők el távoli területeken”- mondja Keith.


4. tipp - Adjon meg az ügyfeleinek pontos dátumokat, és mindig legyen ott időben
A mobil fűrészelés nem nagyon versenyképes Skóciában. Keith rendelkezésre állása az ügyfelek részére még több ügyfelet szerzett neki: „A siker része a kemény munka és az odaadás, és az előre tervezés. A fűrészelési szolgáltatást nyújtó vállalkozók általában azt mondják, hogy pár hét múlva lesz idejük, de konkrét dátumot nem adnak meg. Mindig megpróbálok pontos dátumokat megadni, amikor meglátogathatom az ügyfeleket. Ez lehetővé teszi számukra, hogy meg tudják szervezni a munkát, a gépeket, a birtokot és a fűrészelendő fát” - mondta Keith.


5. tipp: ne tartsa vissza az információt, ossza meg a tapasztalatait, és adjon el fűrészgépeket
Keith elmondta, hogy sok vevője használt fűrészgépeket keres megvételre. Egyes vásárlók érdeklődnek egy fűrészgép beszerzése iránt, és szívesen működtetnék saját melléküzletükként. „Egy-két évig használom a gépeimet, majd eladom őket. Úgy látom, hogy van egy árrés, ahol az emberek megvásárolnak egy fűrészgépet, és részmunkaidőben üzemeltetik.”


***

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.