Hogyan válassza ki a szalag típusát?

By Wood-Mizer, Europe

A különböző profilokon és anyagokon alapuló több száz kombináció esetében a Wood-Mizer a szalagok fogait pontosan beállítja egy számítógéppel vezérelt berendezéssel, és teljesen kialakítja a csúcsok profilját egy különleges csiszolási technológiával a legmagasabb minőségű végtermék érdekében. Az összes Európában gyártott Wood-Mizer szalag teljesítményi minősége ellenőrzésre kerül több mint 100 vizsgálattal és ellenőrzéssel az alapanyagok kiválasztásától kezdve a végső élezésig. Több fűrészgép márkával és modellel kompatibilis, a Wood-Mizer fűrészgépekre és hosszantvágó szalagokra mindig számíthat a páratlan minőség, pontosság és teljesítmény tekintetében.

A Wood-Mizer kérésre egyedi hosszúságú szalagokat is tud gyártani.

A profil mellett a penge anyaga is egy másik fontos szempont, amikor kiválasztja a felhasználáshoz legmegfelelőbb fűrészlapot. A Wood-Mizer számos anyagból kínál szalagokat, például ötvözet, RC keménység és egyebek alapján.

BiMETAL
A BiMETAL kétféle acélból készül: ötvözött acél a hordozóanyaghoz és a nagysebességű acél a foghegyekhez. A gyártási folyamat során a huzal alakú foghegyeket lézerhegesztéssel egyesítik a hordozóval, és a későbbi szakaszokban a megfelelő profilra formálják. A BiMETAL szalagokat általában az elsődleges bontási fűrészeléshez használják hordozható vagy ipari fűrészgépeken és a szén szalagokhoz képest akár háromszor hosszabb ideig is élesek, és CBN köszörűkoronggal többször is újraélezhető. A BiMETAL szalagok a legtöbb szén és erősen ötvözött szalaghoz képest hosszabb ideig bírják élezés nélkül, és fűrészüzemi felhasználáshoz terveztük.
•    CBN élezési technológiával lehet karbantartani

MaxFLEX
A MaxFLEX egy prémium minőségű univerzális szalag, amely fűrészelési és hosszantvágási műveletekhez használható, ahol a lehető leghosszabb élettartamra van szükség. A MaxFLEX szalagok „prémium minőségű erősen ötvözött acélból” készülnek, a maximális rugalmasság és fűrészelési élettartam érdekében, elsősorban hordozható és ipari fűrészgépekhez használják. Azonban hosszantvágáshoz is használhatók.
•    CBN élezési technológiával lehet karbantartani
•    Az anyag keménysége hasonló a DoubleHARD szalagokéhoz

DoubleHARD
A DoubleHARD szalagokat „erősen ötvözött acélból” készítjük és hordozható valamint ipari fűrészgépekhez terveztük. A keményebb, erősebb ötvözetű acél és az indukciósan edzett fogak kombinációjával a DoubleHARD szalagok kétszer nagyobb szívósságot és kétszer hosszabb élettartamot biztosítanak, mint a szokásos szén szalagok, és többször újraélezhetők CBN köszörűkoronggal. A DoubleHARD egy tartós, univerzális szalag fenyő, keményfa, görcsös fa és fagyott faanyag fűrészeléséhez.
•    Keményebb, mint a „szénacél”
•    Kemény, nem törékeny anyag
•    Tartós szalag többszöri élezés után is

SilverTIP
A SilverTIP szalagok rugókhoz használt szénacélból készülnek a nagy rugalmasság és tartósság érdekében. Felhasználhatók hordozható és ipari gépekhez is, de vízszintes hosszantvágó fűrészekhez is. A szén a leggyakrabban használt acél a keskenysávú fűrészelés esetén, újraélezhető CBN köszörűkoronggal, de jellemzően nem olyan gyakran, mint az erősen ötvözött acélból készült szalagok, mint például a DoubleHARD szalagok. A SilverTIP ideális szalag a gazdaságos fűrészeléshez, az elsődleges és másodlagos bontáshoz, valamint a nagy mennyiségű fűrészeléshez.
•    Puhább, mint az „erősen ötvözött acél”

StartCUT
A Wood-Mizer bemutatja a StartCUT sorozatot, ami a legolcsóbb választás fűrészgépekhez és hosszantvágókhoz. A StartCUT szalagok rugókhoz használt szénacélból készülnek, és indukcióval edzett fogakkal rendelkeznek, amelyek be vannak állítva és meg vannak élezve. Az árat elsődleges szempontnak tekintő mesterek számára a StartCUT a megfelelő választás, mint olcsó szalag a világhírű gyártótól.

***

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.