IT

Egy olasz családi tűzifa üzlet növeli a nyereségét az LT70-es fűrészgéppel

Rómától körülbelül 50 km-re északkeletre Stefano Chini nagyapja családi vállalkozást indított 1929-ben, és kézzel hasított vasúti talpfákat árult. Stefano édesapja a fafeldolgozó iparban nevelkedett fel, és kemény munkája révén sikeres tűzifagyártó céget épített fel. Stefano 2007-ben kezdte teljes munkaidőben irányítani az üzletet. Harmadik generációs tulajdonosként már saját fia jövőjén gondolkodik a családi vállalkozással.

Hogyan hoz ki több profitot minden egyes rönkből egy olasz favágó?

Ha megteszi a két órás utat Velencéből az Alpokba, akkor útba fog esni Marco Marcante műhelye. A műhely a Vicenza régió lábánál található, és Marco hagyományos tűzifát állít elő - az üzletet még az édesapja indította be közel 30 évvel ezelőtt. Marco azonban az idők változása miatt egyre többféle terméket állít elő egyre többféle vásárló részére.

Fenntartható erdőgazdálkodás a helyi közösségek számára Olaszországban

Az elmúlt 20 évben az olaszországi torinói Alta Val di Suza Erdészeti Konzorcium a Wood-Mizer fűrészgépekre támaszkodott a fenntartható erdőgazdálkodás két céljának eléréséhez – ez a környezetvédelem, és a nyers fa hatékony felhasználása.

Az erdőtüzektől a gazdasági fellendülésig: Hogyan segít egy Wood-Mizer fűrészgép újjáépíteni egy olasz falut?

Négy évvel az Olaszország és Franciaország határán fekvő Val di Susa-völgyi erdőtüzek után a helyi La Foresta szövetkezet úgy gyógyítja az erőben keletkezett sebeket, hogy értéket a fához minden lehető módon.

Fakanalak és fatányérok készítése: egy olasz család életben tartja a hagyományos üzleti tevékenységét

A Peretti család számára a fa olyan létfontosságú dolog, mint a levegő és a víz. Több mint fél évszázada a fa biztosítja a megélhetésüket, és a völgyben élő emberek nagy része famegmunkálással foglalkozik.

A mobil fűrészgép segíti az ügyfeleket abban, hogy pénzt takarítsanak meg a rönkök fuvarozása esetében

„Már nincs szükségünk traktorra ahhoz, hogy kivontassuk a rönköket az erdőből, vagy teherautóra ahhoz, hogy a kész faanyagot elszállítsuk az ügyfél telephelyére” - mondják a Geronazzo testvérek, akik mobil fűrészgépet üzemeltetnek Olaszországban.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.