SE

Amikor a munka és a hobbi egybeesik: egy svéd asztalosműhely története

– A hobbim a munkám, amit mindig örömmel végzek. Az életem valóra vált álom. – Ezt tartja Rasmus Ström a faipari munkákról a svédországi Falköping községben működő Ädelsnickaren („A remek asztalos”) nevű asztalosműhelyében.

A svéd testvérpár sikeres építőipari és asztalosműhelye

Göran & Lennart Ståhl faipari termékeket gyárt, és minőségi fával látja el a helyi ügyfeleket svédországi házak építéséhez és burkolásához. A testvérek elsősorban a Wood-Mizer faipari termékcsaládjának szerszámait és gépeit használják, köztük a négyoldalas MP260 gyalu/csiszoló és az MP160 vékonyító gépet. "Ezek a Wood-Mizer gépek könnyen kezelhetők és hatékonyak. Őszintén szólva még több Wood-Mizer gép beszerzését tervezzük, mert nagyon elégedettek vagyunk a berendezések működésével" – mondja Göran mosolyogva.

KEDVENC MUNKA EGY ÉLETRE VONATKOZÓAN – egy svéd famunkás története

„A fatelepeken árult fűrészáru drága, ezért az emberek keresik a módját, hogy olcsóbban vásárolhassák meg. Felhívnak, és én bármit elkészítek nekik – padlót, falakat és tetőburkolatokat, sőt néhány speciális elemet is a történelmi házakhoz. Ezekhez a minőségi termékekhez 200 éves erdőkből származó rönköket használok” – magyarázza Hans Larsson, a svéd Vansbro város fűrész- és asztalosmestere.

A Wood-Mizer fűrészgépek és famegmunkáló berendezések hozzájárulnak a svéd faipar fejlődéséhez

Svédország a fafeldolgozás gazdag hagyományaival és az erdők iránti tisztelettel rendelkező ország, ahol az erdők az ország kétharmadát borítják. Svédországban a fafeldolgozó ipar vezető szerepet tölt be a gazdaságban, és az erdők jól kézben vannak tartva. Sok erdész, fűrészmester és famegmunkáló támaszkodik a Wood-Mizer berendezésekre, amelyek segítik tulajdonosaikat sikeres fafeldolgozó vállalkozások működtetésében szerte Svédországban.

A famegmunkálás tanulása a Wood-Mizerrel Svédországban

Amikor David Virén a svéd vállalkozó elkészít egy deszkát a Wood-Mizer gyalu/csiszoló gépével, minden alkalommal úgy érzi, hogy valami újat tanult. „A fával való munka több, mint egy feladat elvégzése. Ez egy tanulási folyamat, ami sok elégedettséget ad” – magyarázza.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.