Bútorgyártók

Egy szlovén asztalosműhely Wood-Mizer fűrészgépet üzemeltet

A szlovén asztalosipari vállalkozás tulajdonosa, Jože Moric, a több mint 40 éves famegmunkálási tapasztalatainak a lényegét osztja most meg velünk. „Ha már fiatalon kialakul valakiben a famegmunkálás iránti szenvedély, akkor az segít, hogy egész életében élvezze azt, amit csinál” – véli.

Fűrészelés egy faajtó-gyártó műhelyben, Indonéziában

Egy indonéz ajtógyártó javította a fűrészáruja minőségét, optimalizálta a termelékenységet, és megnövelte az értékes trópusi fa hozamát azáltal, hogy okosan fektetett be fafeldolgozási termékekbe.

Fabútorgyártás Alsó-Szászországban, Németországban

A nagy rönkök gyakran olcsók, de nehezebben kezelhetők; nem mindenki képes feldolgozni őket. Ezek a nehézségek azonban nem akadályozták meg Jan Nartent, a fiatal németországi famunkást, aki nagy átmérőjű rönköket fűrészel és egyedi fabútorokat készít belőlük.

Modern fűrészgépek beszerzése Indonéziában a régiek helyett

A rönkök árainak emelkedésével egyre fontosabb szempont, hogy a lehető legtöbb hasznos anyagot lehessen kinyerni egy adott rönkből, ezért ez az indonéz vállalat modernizálta a fűrészgép parkját.

Egy nyugdíjas mérnök a francia Alpokban fűrészel és dolgoz fel faanyagot

Henri Kurzaj egy lengyel származású francia vállalkozó, aki közel hat éve foglalkozik a fával. Cége, a Forest-Ethik helyi fából készült eredeti fatermékek tervezésével és koncepciójával foglalkozik.

Egy lengyel vállalkozó egyedi bútorokat készít régi fából és a múlt műtárgyaiból

„A természet boldoggá tesz minket” - vallja Kamil Broda, a lengyelországi Skarżysko-Kamienna település vállalkozója. Kamil 20 évig dolgozott pénzintézetekben, ami után elhatározta, hogy végre valóra váltja faipari álmait. Cégét, az OLD Mountains-t azért alapította, hogy bútorokat és mindennapi tárgyakat készítsen fahulladékból, egyesítve azt acéllal, betonnal, üveggel és még valami mással - egy egyedi és eredeti filozófiával, amelyet Kamil át kíván adni a vásárlóinak.

Egy német asztalosüzem nagyméretű tölgy rönköket fűrészel egy WM1000 fűrészgéppel

Heiner Schäfers és Aron Keidel két megszállott famunkás és asztalos, akik a mesterszintű asztalosképző oktatáson találkoztak egymással, Németországban, és egy szikrázó ötlet pattant ki a fejükből. 10 évvel ezelőtt kezdtek el együtt dolgozni és ma egy valóban egyedi üzletet vezetnek Recklinghausen-ben Németországban.

Egy hatalmas fűrészgéppel bővült egy családi vállalkozás Dániában

Thomas lautrup Andersen a dániai Varming faluban él és a családja már harmadik generációs fűrészgép tulajdonos. „Az egész 1952-ben kezdődött, amikor nagyapám, Bent Johannsen egy kis asztalos műhelyt alakított ki” - mondja Thomas. „Idővel kinőtte magát a műhely, és 1965 körül fűrészüzemmé alakult.”

Elem 1-8/10

Oldal
Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.