Faanyag gyártás

A Wilson Enterprises növekszik a Wood-Mizer WB2000 ipari fűrészipari rendszerrel

A Michigan államban található, családi tulajdonban lévő és család által üzemeltetett Wilson Enterprises 1985 óta kínál kiváló minőségű fatermékeket lakberendezési, építőipari és kézműves projektekhez. A közelmúltban a vállalat befektetett egy Wood-Mizer WB2000 ipari fűrészipari rendszerbe, hogy házon belül dolgozza fel a rönköket késztermékekké. A cég a fatermékeit közel 5000 kiskereskedelmi üzletben kínálja szerte az Egyesült Államokban.

A skót fűrészmesterek a modern Wood-Mizer WB2000 technológiára támaszkodnak a profittermelés érdekében

„Skócia gyönyörű hely a gyönyörű tájai, kastélyai és kiszámíthatatlan időjárása miatt. Az Edinburgh-tól északra tartó utazók Perthbe jutnak, ahol azt gondolhatják, hogy ez a civilizáció utolsó bástyája, de a hegyek fölött ott van Inverness. Mikroklímájával és termékeny talajával Észak-Skóciának ez a meglepően meleg kis része tökéletes a jó fatermesztéshez” – mondja Ronald Munro Ferguson, a Novar Sawmill tulajdonosa.

Egy olasz családi tűzifa üzlet növeli a nyereségét az LT70-es fűrészgéppel

Rómától körülbelül 50 km-re északkeletre Stefano Chini nagyapja családi vállalkozást indított 1929-ben, és kézzel hasított vasúti talpfákat árult. Stefano édesapja a fafeldolgozó iparban nevelkedett fel, és kemény munkája révén sikeres tűzifagyártó céget épített fel. Stefano 2007-ben kezdte teljes munkaidőben irányítani az üzletet. Harmadik generációs tulajdonosként már saját fia jövőjén gondolkodik a családi vállalkozással.

Modern, nagy teljesítményű fűrésztelep Lettországban

A lettországi PRO WOOD cég arról számolt be, hogy a Wood-Mizer WM4000 fűrészsor üzemeltetésének megkezdése óta megháromszorozták a termelési mennyiséget, megtartották a dolgozói létszámot és jelentősen csökkentették a fahulladékot.

Fűrészelés a francia Alpokban: a fa szépsége minden projektben

Yvan Cometto, a francia Alpok egyik kis falujából származó asztalos fatermékeket készít a helyi fából egy Wood-Mizer fűrészgéppel. Yvan a vállalkozásában, a YC Charpente cégben fával dolgozik, és egyre inkább felfedezi a fa szépségét. „Nem cserélném el ezt a helyet a világon semmi másra” – vallja be mosolyogva.

Rózsafa termelés a Wood-Mizer LT20 fűrészgéppel Indonéziában

Egy indonéz cég egzotikus keményfákat vág ki, hogy növelje eladásait Kínában és Japánban. A vállalat 150 dolgozót foglalkoztat, és a Wood-Mizer LT20 megvásárlása óta nőtt a nyeresége.

Egy maláj cég frissíti a gépparkját egy gyorsabb, termelékenyebb keskeny bevágású fűrészgépre

Ez a családi fűrészüzem Terengganu településen, Malajziában ékes példa arra, hogy miként tud még egy kis cég is hasznot meríteni a modern, hatékony fűrészgépekből.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.