USA

A csónaképítés művészete Wisconsinban

Joshua Swan fafeldolgozó és fűrészmester több mint két évtizede készít fából egyedi csónakokat a műhelyében, amely a Felső-tó gyönyörű partján található Wisconsinban, az Egyesült Államokban.

Egy jegyespár jógatermet épített

A Colorado állambeli Salida városában élő Parker Dunbar arra használta a Wood-Mizer LT15 hordozható fűrészgépet, hogy vadonatúj jógatermet építsen a menyasszonya, Jillayne számára.

Hordozható fűrészgép szórakozás, terápia és kikapcsolódás céljából

– A Wood-Mizer fűrészgéppel gyerekjáték a fűrészelés! Pihentető és terápiás hatású – mondja Jon Scott, egy New York-i (USA) fafeldolgozó.

Különleges fakápolna építése egy farmon az USA-ban

"40 éve vagyok építőmester, és az elmúlt évek során rengeteg különböző dolgot építettem. Ám azt hiszem, ez a kápolna a legkülönb dolog, amit valaha alkottam" – mondja Bill Miskiman, egy farm tulajdonosa Connecticutban, a különleges Trinity Knot kápolna egyik építője.

A Wilson Enterprises növekszik a Wood-Mizer WB2000 ipari fűrészipari rendszerrel

A Michigan államban található, családi tulajdonban lévő és család által üzemeltetett Wilson Enterprises 1985 óta kínál kiváló minőségű fatermékeket lakberendezési, építőipari és kézműves projektekhez. A közelmúltban a vállalat befektetett egy Wood-Mizer WB2000 ipari fűrészipari rendszerbe, hogy házon belül dolgozza fel a rönköket késztermékekké. A cég a fatermékeit közel 5000 kiskereskedelmi üzletben kínálja szerte az Egyesült Államokban.

A Nelson Wood Shims 30-50%-os teljesítménynövekedésről számol be a legújabb Wood-Mizer TV6000 / MR6000 fűrészgép rendszerrel kapcsolatban

Az egyesült államokbeli minnesotai székhelyű Nelson Wood Shims Észak-Amerika legnagyobb hézagoló gyártója, amely kiváló minőségű famegmunkáló termékeket gyárt országos terjesztésre. A vállalat a közelmúltban beruházott egy új fűrészgép rendszerbe, hogy maximalizálja a rönkből kinyerhető hasznosanyag mennyiséget, miközben csökkenti a beruházási és üzemeltetési költségeket.

Fűrészáru készítése kabinok számára Michiganben

Steve Kesti, a michigani Backwoods Lumber cég tulajdonosa már gyermekkorában kezdett érdeklődést mutatni a famegmunkálás iránt. „Gyerekkorom óta mindig szerettem volna faházat építeni az erdőben” – emlékszik vissza Steve. Apja asztalos volt, és miután Steve a középiskolában asztalosnak tanult, apja nyomdokaiba lépett, és maga is asztalos lett. „Asztalosként dolgoztam, míg végül elkezdtem házakat építeni másoknak” – mondja Steve.

Mesquite fára épített ház Made in Arizona, USA

A Mesquite fák gyakran előfordulnak a dél-arizonai sivatagi tájon, mivel ezek a cserjés, szabálytalan növények a zord környezet ellenére is szívósak. A Sonoran Desert Velvet Mesquite eredendően tökéletlen, sűrű faanyaga ihlette Arthur és Valerie Flores-t 20 évvel ezelőtt arra, hogy megalapítsák a „Tumacacori Mesquite Sawmill” céget Tumacacoriban, Arizonában. „Ma már Arizona legrégebbi és legnagyobb mesquite termék-szállítójaként tartanak minket számon” – mondja Arthur.

Lenyűgöző projekt egy fűrészgéppel: Egy farmon épült fel a Mulberry kápolna Georgia államban, az Egyesült Államokban

Az elmúlt 20 évben George Coker arról álmodozott, hogy kiegészíti valami csodás dologgal a georgiai carnesville-i farmját, és ezt alaposan meg is tervezte. A telken egy kápolna felépítése ideális lehetőséget biztosítana az ingatlan bővítésére. A kápolna helyet adna esküvőknek, különböző rendezvényeknek és tevékenységeknek, így több ember élvezhetné a farm szépségét.

Fa játékautók készítése a „Karácsonyi gyerekek program” részére az Egyesült Államokban

Több mint 50 évvel ezelőtt a Postema család Nyugat-Michigan államban (USA) 10 hektár erdőt vásárolt. Magas, fehér fenyők, juharok, tulipánnyárfák és hibrid nyárfák tarkítják Ken gyönyörűen díszített, saját maga által épített háza környékét, amelyet buja, hegyes-völgyes táj vesz körül.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.