Fenntartható erdőgazdaság

A rajnai emberek LX50 fűrészgéppel dolgozzák fel a szúbogarak által elpusztított fákat

Egy saját kis fűrészgép segíthet értékes faanyagot megmenteni, és érdekesebbé teheti az életét, ha fűrészeléssel tölti a napjait.

Egy lengyel vállalkozó Wood-Mizer fűrészgéppel vitte sikerre a faipari vállalkozását

Zygmunt Koss lengyel vállalkozó arról beszél, hogyan lett szenvedélye a fafeldolgozás, és hogyan ért el üzleti sikereket a megfelelő technológiának köszönhetően.

Különleges fakápolna építése egy farmon az USA-ban

"40 éve vagyok építőmester, és az elmúlt évek során rengeteg különböző dolgot építettem. Ám azt hiszem, ez a kápolna a legkülönb dolog, amit valaha alkottam" – mondja Bill Miskiman, egy farm tulajdonosa Connecticutban, a különleges Trinity Knot kápolna egyik építője.

A svéd testvérpár sikeres építőipari és asztalosműhelye

Göran & Lennart Ståhl faipari termékeket gyárt, és minőségi fával látja el a helyi ügyfeleket svédországi házak építéséhez és burkolásához. A testvérek elsősorban a Wood-Mizer faipari termékcsaládjának szerszámait és gépeit használják, köztük a négyoldalas MP260 gyalu/csiszoló és az MP160 vékonyító gépet. "Ezek a Wood-Mizer gépek könnyen kezelhetők és hatékonyak. Őszintén szólva még több Wood-Mizer gép beszerzését tervezzük, mert nagyon elégedettek vagyunk a berendezések működésével" – mondja Göran mosolyogva.

Tölgy fűrészelés Wood-Mizer LX50 géppel Hollandiában

A hollandiai Lutten faluban élő Bob Otten saját fűrészüzemét üzemelteti, a The Otten Sawmill néven. Nincs finomabb fa a tölgynél ennek a mesterembernek, aki rajong a munkájáért. Napjait a szabadban tölti: „Vannak olyan emberek, akiket egyszerűen nem lehet bent tartani... Én is közéjük tartozom” – mondja Bob. A tölgy tökéletesen autentikus rusztikus istállók, hagyományos tetőkeretek és egyéb termékek készítéséhez. Bob Otten felügyeli az egész folyamatot – a fák kivágásától, a fűrészelésen keresztül az építkezésig.

Egy volt villanyszerelő álomotthont épített Kanadában

Nathan Shewchuk nyolc év kemény munkával és odaadással valósította meg élete álmát, saját otthonát, néhány segítővel és egy Wood-Mizer hordozható fűrészgéppel együtt.

Családi vállalkozás beindítása Wood-Mizer fűrészgépekkel a Francia Riviérán

A Spinelli Palanca Services cég több mint egy évszázados tapasztalattal rendelkezik a fakitermelésben, tarvágásban, és a fa megmunkálásában. A családi céget 1912-ben alapították, és generációkon keresztül fejlődött. 2014-ben az üzletet két szenvedélyes faipari dolgozó – Sebastien Spinelli és partnere, Cyril Palanca – vette át, hogy folytassák a családi örökséget a szolgáltatás kiváló minőségének megőrzése mellett.

Tölgy fűrészelése Wood-Mizer gépekkel Walesben

2023-ban az éves Wood-Mizer Ügyfélnapokat az észak-walesi Saint Asaphban, az Oak Frame Company-ben tartották. Simon Belfield, a szenvedélyes fűrészmester és cégtulajdonos különféle tölgy és vörösfenyő termékek készítésére szakosodott, beleértve a kész kabinokat, pavilonokat, garázsokat és kerti fészereket, de mindenekelőtt a tölgyfa tetőket, kereteket és építményeket. „Mindig is szerettem fával dolgozni” – mondja Simon. „A fa mindenki számára vonzó. Nagyon sok végfelhasználása van. Ez egyszerűen egy fenomenális alapanyag.”

Elem 1-8/11

Oldal
Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Kérjen értesítést e-mailben az exkluzív ajánlatainkról, új termékeinkről, és a különleges rendezvényeinkről.